|
Janvāris 20., 2024
Comments:
lētie vnk nedrīkst saukties šampanieši, bet dzirkstošie. visas cavas un cremanti, utt. un tādi jau visur ir papilnam, arī Anglijā.
īstenībā pie mums nu jau arī vairs nedrīkst.
Rīgas šampanietim bija izņēmums laikam kaut kāds dabūts savlaik, kad stājāmies ES.
Bet dārgie šampanieši arī mēdz būt labi. Vnk M&S lētais gals (nu, piem, tas ko Rīgā var dabūt par ~50) ir lētais gals jebkurā gadījumā. Daudz labāk tiešām kādu sakarīgu dzirkstošo pa ~15, kur tu nemaksā 30 pa virsu par brandu.
es sapratu, ka nemāku dzirkstošo vīnu un šampanieti, tāpēc tagad priecīga dzeru Bellini vai Mimozas
Tu vienkārši neesi sastapusi patiesi labu šampanieti, pēc tam gan visas pseido šļuras kļūst vēl grūtāk baudāmas.
Esmu, zaķīt, man vienkārši negaršoja tāpat kā jūras veltes. Tādas prastas manas augslējas :D
Tas, protams, ir pilnīgi iespējams, bet dzirkstošie ir tikpat dažādi kā vnk balt (vai sarkan) vīni.
Ja tev vispār garšo kādi nebūt vīni, tad droši vien ir tā, ka ir tādi, kas garšo, un tādi, kas nē. Ar dzirkstošajiem droši vien tāpat. Man liela daļa vismaz negaršo, bet ir daži konkrēti, ko esmu nejauši atradis, kas man ļoti iet pie sirds.
![[User Picture]](http://klab.lv/userpic/151003/2403) | From: | f |
Date: | 23. Janvāris 2024 - 20:52 |
---|
| | | (Link) |
|
es, protams, aizmirsos, skaicka tie visi nav šampanieši. bet pat ja tie ir dzirsktošie vīni, pie mums viņi ir dzirkstošāki. tā pati bosca, piemēram. vai martini asti.
Interesanti.
Ja tas tiešām tā ir, tad viens no izskaidrojumiem varētu būt tāds, ka pie mums tos pašus tad tirgo speciāli vēl piešpricējot klāt ogļskābo gāzi, pretstatā dabīgi radušamies burbuļiem, kas parasti nav tik burbuļojoši.
Sanāktu lētāk, un mazāks Asti daudzums uz lielāku tilpumu. |
|
|
Sviesta Ciba |