: who's that girl? - : kā man iet ar saules paneļiem

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
> the cut
> fashion telegraph
> more life

Augusts 26., 2022


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
08:44 - : kā man iet ar saules paneļiem
pēdējo paneli uzlika ap 21.00, saule jau bija nolaidusies tik zemu, ka invertors pat neieslēdzās.
šodien jāsagaida invertora protokols no uzstādītājiem un darbu veicēju sertifikāts, un jāiesniedz sadales tīklam, kamēr tie vēl izskatīs un apstiprinās... tikmēr visa saražotā enerģija aiziet sadales tīklam personīgā lietošanā, nevis manā uzkrājumā, tāpēc zināma steidzamība ir.

(9 with milk | cup of coffee?)

Comments:


[User Picture]
From:[info]smille
Date:26. Augusts 2022 - 09:05
(Link)
oi, vari uzrakstīt detalizētāk par visu procesu, īpaši par sadales tīkliem. Tur nav arī pašā sākumā jādabon apstiprinājums?
[User Picture]
From:[info]scorpse
Date:26. Augusts 2022 - 10:01
(Link)
Jā, ir jādabū.

(Punkts 0.5. Izvērtē, vai pašreizējais pieslēgums ir gana uzstādāmajai ražošanas jaudai. Ja nav, pieteikums ST par ampēru palielināšanu.)
Punkts 1. Pieteikums ST ar jau nosauktu konkrētu invertora modeli. (Apmaksā un sagaida atļauju.)
Punkts 2. Uzstāda paneļus.
Punkts 3. Lūdz atļauju ST sākt ražot. Apmaksā un sagaidu atļauju.
Punkts 4. Slēdz iekšā un ražo. :)
[User Picture]
From:[info]f
Date:26. Augusts 2022 - 11:06
(Link)
to sākotnējo daļu es nekārtoju, tur varētu būt, kā scorpse saka. bet sākumā arī visi vēl saka, ko darīt, jo grib pabeigt darbus, lai tu viņiem samaksā. svarīgas ir darbības pēc uzstādīšanas - nobeigt to procesu, lai saražotā enerģija ietu tavas mājas patēriņam. un tur tad ir - uzstādītājs paprasa tev aizpildīt apliecinājumu, ka viss ir uzstādīts, un tu viņiem prasi pretī, savukārt, invertora protokolu un elektroiekārtu uztādītāja sertifikātu, ko jāsūta sadales tīklam. tur laikam atkal kaut kas jāmaksā (?), tik tālu vēl neesmu tikusi. un pēc tam jau sadales tīkla mājaslapā var redzēt, cik tu esi patērējusi, cik saražojusi, un attiecīgi - cik aiziet uzkrājumā.
[User Picture]
From:[info]scorpse
Date:26. Augusts 2022 - 09:57
(Link)
Teorētiski jau neko tu vēl nedrīksti ražot. Praktiski, jā, izmanto, cik vien vari savām vajadzībām, slēdz iekšā visus žāvētājus un elektrības ietaises, bet pārējo ST savāc sev un, manuprāt, tāpēc īpaši nepieskata punktu, ka realitātē invertors paliek ieslēgts jau kopš uzstādīšanas brīža, nevis tikai pēc atļaujas saņemšanas.
[User Picture]
From:[info]f
Date:26. Augusts 2022 - 11:02
(Link)
šobrīd, kā es saprotu, viss saražotais aizet sadales tīklam, kamēr sadales tīkls nesaņems invertora protokolu un neizdarīs darbības no savas puses, un tikai tad saražotā enerģija tiks izmantota arī manam patēriņam. vismaz tā bija ar mammas māju. viņa uzstādīja paneļus, pagāja divas nedēļas, kamēr sagaidīja sadales tīklam iesniedzamos dokumentus, un tikmēr ražotā enerģija netika izmantota viņas vajadzībām (tas bija jūlijā; līdz ar to ir redzams augusta rēķinā - ka tur nekas nav redzams), bet tika sadales tīklam (forši priekš sadales tīkla).
[User Picture]
From:[info]scorpse
Date:26. Augusts 2022 - 11:41
(Link)
Tā nianse, ko es vēlējos uzsvērt, kā reizi ir tā, ka jau tagad enerģija tiek izmantota tavam patēriņam un nav tā, ka pilnīgi viss aiziet ST - tavs reāllaika pašpatēriņš jau tiek segts no saražotā. Respektīvi, paneļi pašlaik, tieši šobrīd ražo X daudzumu. Tu pašlaik ar datoru, plīti un veļasmašīnu tērē Y. Tas Y arī jau tagad (pirms atļaujas saņemšanas) tiek izmantots tavām vajadzībām. Kā jau teicu, tas ir aizliegts (jo invertoram jābūt izslēgtam), bet reāli tas notiek. Un tieši tā, kā tu saki, ST paņem pārējo un neliek to tavā uzkrājumā.
[User Picture]
From:[info]f
Date:26. Augusts 2022 - 12:26
(Link)
kur tu pamanīji, ka invertoram jābūt izslēgtam?

[User Picture]
From:[info]scorpse
Date:26. Augusts 2022 - 12:34
(Link)
Tā saka būvspeciālisti un pie ST arī tas ir rakstīts: https://sadalestikls.lv/lv/mikrogeneratora-pieslegsana
Mikroģeneratora pieslēgšana, Punkts 5, otrā zilā bultiņa.
Bet, kā jau teicu, neviens uz to reāli neiespringst, un arī es tikai vēlējos pateikt, ka, ja pašlaik jau ražo, Pilnīgi Visu ST nepaņem sev.
[User Picture]
From:[info]f
Date:26. Augusts 2022 - 12:39
(Link)
ā, tieši tā daļa, kurā es nepiedalījos :) nu, ir tikai normāli arī pastāvīgi būt kādu normu pārkāpušam.
tas gan ST uzreiz nepārvērš par savu klientu draugiem, jo vēl jau paliek tas, ka 1. aprīlī uzkrājums "dzēšas". tur gan dzirdēju baumas, ka varbūt kaut kas mainīsies, but still.

> Go to Top
Sviesta Ciba