|
Maijs 3., 2022
Comments:
nu par daudz sāls arī ādai neko spožu neizdara :D Bet saldumi - jā, plus ne tikai ādai. Par to paaugstināto cukura līmeni visādas baktērijas arī par to ir starā.. Attiecīgi - jā - man arī pārāk bieži rokas pastiepjas, bet nu jācenšas..
| From: | f |
Date: | 4. Maijs 2022 - 10:51 |
---|
| | | (Link) |
|
visu ar mēru, arī mēru, bet saldumiem tas mērs ir krietni mazāks, un vispār varētu būt nulle, kamēr pilnīgi bez sāls nemaz nav organismam labi. reiz es kārtīgi izstudēju šo jautājumu, un cukurs nudien ir baltā nāve, kamēr sāls ir nepieciešams. kaitīgas varētu būt vegetas u.tml., bet ne tīra sāls, ko pievieno ēdienam kā normās cilvēks, nevis maniaks :)
Ar sāli ir tā, ka sāls daudz kur ir klāt. teiksim, ja ēd olīves, sieru, jebkādus gatavos produktus, utt, sāls tiek uzņemta atliektiem galiem. Sāls atliektiem galiem ir principā jebkuros veikalā nopērkamajos gatavojos produktos, arī maizē. Nemaz nerunājot par čipsiem vai tml. izvirtībām. Attiecīgi manā pieredzē, ja vien cilvēks tiešām intensīvi un daudz nesporto, bez papildus sāls ēdienos var mierīgi iztikt. Savulaik ar visu to, ka diezgan aktīvs dzīvesveids, iztiku kādus 7-8 gadus bez sāls pievienošanas ēdieniem vispār. Man pat mājās nebija sāls vispār. Liku klāt visādas garšvielas (bez sāls) mājās gatavotajiem ēdieniem (un gatavoju daudz, reti ēdu ārpus mājas). Un atceros, ka tiešām vairāki gadi pagāja, līdz pirmo reizi sajutu, ka vajag sāli papildus.. Tad vēl pēc tam sāku tiešām treniņus skriet, un tad jau biežāk bija, ka prasās sāli, bet joprojām ir tā, ka, ja paēdu tādu ēdienu, kā parasti cilvēki saprot ar "normālu" (sāls ziņā), pēc tam visu dienu gribas papildus dzert un neko sāļu negribas redzēt turpmākās pāris dienas :D |
|
|
Sviesta Ciba |