: who's that girl? - : dokumentālā svētdiena

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
> the cut
> fashion telegraph
> more life

Marts 4., 2012


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
17:04 - : dokumentālā svētdiena
I
kāda modes pētniece nonākusi pie secinājuma, ka visu lielo brendu saražoto produkciju var ilustrēt kā piramīdu, kuras virsotnē atrodas preces, kas tiek izlaistas ierobežotā daudzumā, ir teju vai nereāli dārgas, un var tikt apzīmogotas ar vārdu "luxury". piemēram, hermes zelta soma. cik viņa tur, 1 miljonu mārciņu maksāja, ja nemaldos.
piramīdas vidusslāni veido preces, kas joprojām ir ļoti kvalitatīvas, tie ir pārsvarā apģērbi un somas, un cenas ir tādas, kādas mēs tās redzam glancētajos žurnālos, ar, kā minimums, divām nullēm, bet drīzāk jau pie trīs.
un tad ir apakšslānis. ak, apakšslānis. jostas, saulesbrilles, kurpju šņores. citiem vārdiem sakot - this is where all the money comes from.

ar piramīdas virsotnes precēm brends tikai pulē savu imidžu, realitātē šī daļa nes tikai zaudējumus, bet imidžs spīd un laistās kā faberžē ola, un līdz ar to, ikviens ir gatavs maksāt 260 mārciņas par louis vuitton jostu (kas nav pat ādas).

II
nemaz nerunāsim par rūpnīcu luxotica, par kuru neviens droši vien nav neko dzirdējis. viņi ražo saulesbrilles zem sava vārda sev. un slēgtā telpā arī skicē saulenes chanel, gucci, ray ban (un turpat blakus - arī ražo tās; feeling all special yet?) un citiem brendiem. not that i didn't know this, bet atkārtošana ir zināšanu māte.

III
par diesel ieviestajām izdilušajām džinsām (dibinātājs stāsta: "sākumā, kad aizvedu tās uz veikalu, man visu atmeta atpakaļ. viņi nesaprata, kāpēc es gribu pārdot second hand bikses. jums nav ne jausmas, cik daudz asaru esmu izlējis.") raidījuma vadītājs nonāca pie secinājuma, ka - the distressed look is really about sending a message. a message that you've been through something that you actually haven't.
so, varbūt es vairs neņirgāšos par caurbikšiem.

IV
un es nemaz nezināju, ka vācijā 20. gs. sākumā dzīvoja divi brāļi, kas atvēra savu apavu darbnīcu, tad pārdzīvoja karu, ražojot zābakus vācu armijai, bet pēc tam esot par kaut ko tik ļoti sakasījušies, ka rudy dassler (lielisks biznesmenis) un adi dassler (lielisks apavu dizainers) uzcēla katrs savu rūpnīcu, viens - puma, otrs - the obvious, un viņu hedkvarterus vācijā šķir vien lauks un ceļš, bet pēc šī strīda "they never spoke again".

(10 with milk | cup of coffee?)

Comments:


From:[info]formica
Date:4. Marts 2012 - 18:23

sakasījušies

(Link)
"Some of the stories you hear are just mind-blowing," says Filip Trulsson, marketing manager of team sports at Puma. The Swedish-born 33-year-old has a Scandinavian sanguinity about him, and a detachment from local politics that has probably prevented him from going mad during the eight years he has spent working in this conservative countryside town. "Puma people not marrying Adidas people, Adidas and Puma gangs in the schools, pubs loyal to one firm refusing to serve workers from the other, it's all gone on here,"

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/puma-vs-adidas-return-of-the-battle-of-the-boots-475377.html
[User Picture]
From:[info]f
Date:4. Marts 2012 - 18:48

Re: sakasījušies

(Link)
o, labs!
[User Picture]
From:[info]mazeltov
Date:4. Marts 2012 - 18:37
(Link)
O šis bija inčīgs ieraksts.
Starp citu, vari ieteikt kādas dokumentālās filmas par modi, modes dizaineriem?
[User Picture]
From:[info]f
Date:4. Marts 2012 - 18:43
(Link)
lūk, zini, es tieši tādas pati meklēju, un izrādās, ka nemaz tik daudz tādu nav, bet ir dokumentālās par dizaineriem, the last emperor par valentino, the september issue (par vogue), betē, jāteic, tās nebija diez ko interesantas, lai arī, ķipa, dod to inside look. taču tas ir bez nekādas analīzes un skats tikai no vienas puses.. tā ka grāmatas šai jomā ir daudz krutākas.
[User Picture]
From:[info]mazeltov
Date:4. Marts 2012 - 19:53
(Link)
To September issue es laikam pat esmu redzējusi.
Iečekošu to Valentino.

Paldies!
[User Picture]
From:[info]f
Date:4. Marts 2012 - 20:43
(Link)
o, bija vēl lagerfeld: confidential, - tas varētu būt labāks. karls jau mums tāds kolorīts personāžs :)
[User Picture]
From:[info]reptilja
Date:5. Marts 2012 - 15:08
(Link)
Oj, meitenes, noskatieties "The secret world of haute couture"
Neslikts dokumentālis :)
[User Picture]
From:[info]f
Date:5. Marts 2012 - 15:11
(Link)
obligāti tā arī darīšu! es meklēju pēc visādiem atslēgvārdiem, bet visacīmredzamāko - ņedadumalasj :D
From:[info]ts
Date:5. Marts 2012 - 02:11
(Link)
vai tad adidas vispār kaut ko vēl ražo vācijā? un puma drošvien tāpat. tobiš nevis viņu rūpnīcas, bet viņu hedkvārterus vai R&D centrus šķir viens lauks un viens ceļš.

eh, ja kaut kas ir ražots brendu dzimtenē un pat piederīgs apakšējam no tevis nosauktajiem trim slāņiem, tad tas maksā, bļā, cik tas maksā. lakostei viņu polo krekli "parastie", tie kas ražoti kur nu tur, labi, tie maksā simts ērikus, bet lakostes limitētā meid in frāns orgānik kotōn krekliņu līnija maksā četrsimt, fakin četrsimt ēriku par pōlo kreklu vienu gabalu.
[User Picture]
From:[info]f
Date:5. Marts 2012 - 08:43
(Link)
vaj, vaj, feils, skrienu labot, tur tik tiešām bija hedkvarteri.

un tas taču maksā tik, cik tas maksā, pat neražots dzimtenē. 400 eiriki par polo kreklu - tas jau lēti, ja ap to pašu summu dažs labs prasa par jostu.

> Go to Top
Sviesta Ciba