: who's that girl? -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
> the cut
> fashion telegraph
> more life

Februāris 17., 2010


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
12:08

(20 with milk | cup of coffee?)

Comments:


From:(Anonymous)
Date:17. Februāris 2010 - 14:44
(Link)
daļa no sacītā, kā saka, 'attiecas', taču otra daļa nē.

-problēma ir nevis tanī, ka ekonomikas dažādas, bet gan tanī, ka tās nav pietiekami integrētas. lielākā problēma no tā ir darba spēka mobilitātes trūkums tik triviāla iemesla dēļ kā 'valoda'
-neatkarīga fiskālā politika līdz zināmai robežai nav problēma, bet ir labi - jo pielāgojas attiecīgas valsts vajadzībām (atšķirība no monetārās politikas, kura eur valstīm ir viena). ekscesu ierobežošanai te ir māstrihta kritēriji, cits jautajums par to ielāgošanu un uzspiešanu (enforcement)
-un 'to top it all off, viņas vēl viena ar otru pamanās konkurēt' - that's the whole idea of the EU, doh!!

ne jau ka ES trūkst problēmu, vnk tava izpratne par problēmām ir nedaudz greiza.
[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:17. Februāris 2010 - 16:12
(Link)
Eiropas Savienībai nav problēmu, Eiropas Savienība pati ir problēma.

Kamdēļ piepeši darba spēka mobilitāte ir tā īpaši izcelta? Turklāt triviālais iemesls 'valoda' nebūt nav vienīgais iemesls, vēl pastāv arī tik triviāli iemesli kā 'darba atļaujas'. Bet pat ne par to — tad visas problēmas risina vienots darba tirgus, ja? Tad, piedodiet, kāda velna pēc mēs te tagad brēcam, ka treknajos gados zaudēta konkurētspēja, jo, raugi, cilvēki pieprasījuši abismālas algas vai piedraudējuši — vai nu maksā man štuku par ķieģeļu krāmēšanu, vai es jums saku bai bai un prom uz Īriju? Ā, starp citu, arī Īrija, neskatoties uz brīnišķo mobilo darbaspēku, kas treknajos gados tur siroja masveidā, tagad tomēr nav tā spožākā ES ekonomika.

Starp citu, re, te arī ir konkurence ES ietvaros. Latvijai gribot negribot par pašai sava darbaspēka piesaistīšanu bija jākonkurē ar Īriju, kas, protams, spēja piedāvāt daudz labākus apstākļus. Protama lieta, es arī dvēselē esmu kapitālists, ar abām roķelēm esmu par brīvo tirgu un atrodu, ka konkurence ir Dieva dāvana visai cilvēcei. Bet, ziniet, arī boksā ir svara kategorijas, nevar visi konkurēt ar visiem tīri objektīvu iemeslu dēļ.
From:(Anonymous)
Date:17. Februāris 2010 - 16:59
(Link)
ar algām ir jākonkurē uzņēmumiem, nevis valstīm, un ja uzņēmums nespēj būt tik efektīvs, lai atļautos maksāt konkurētspējīgu algu, tad nafig to uzņēmumu.

vispār lielākā daļa uz īriju aizbrauca pirms algu buma latvijā. un latvijā algas auga nevis īrija bet naudas pieplūduma dēļ.

vispār karstasinīgs teksts. grūti un slinkums komentēt
[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:17. Februāris 2010 - 17:04
(Link)
Ok, lai nu būtu. atļaušos vien piebilst, ka arī valsts gana daudziem cilvēkiem ir darba devējs, tātad arī valstij tomēr vajag konkurēt ar algām.
From:(Anonymous)
Date:17. Februāris 2010 - 17:19
(Link)
spriežot pēc šībrīža problēmām ar 'uzblīdušo valsts aparātu' latvija savulaik bija tīri konkurētspējīga.

but then again - ne jau ierēdņi brauca uz īriju

> Go to Top
Sviesta Ciba