evergreen - jeega

30. Maijs 2003

14:12 - jeega

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
(12 raksta | ir doma)

Comments:

From:[info]suic
Date:1. Jūnijs 2003 - 00:11
(Link)
Par tālu aiziet nav iespējams. Tiem, kuri ir aizgājuši par tālu, (vairs) nav iespējams pajautāt.

Te nu, izejot cauri milzīgam dzīves posmam, atkal atgriežos pie tās pašas vecās stoiķu gudrības - saprātīgo liktens ved, nesaprātīgo - velk.

Cēloņi ir visam, mūsu rīcībai, domām, uzvedībai. Un jo labāk mēs saprotam savu cilvēka dabu, savu raksturu, jo vieglāk mums ir necerēt uz kaut ko neiespējamu. (Piemēram, jēgu - skeptiķim...)
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]evergreen
Date:1. Jūnijs 2003 - 13:31
(Link)
man skiet ka pirmais teikums ir pretrunaa ar otro. es tieshi par to jautaaju kuraa briidii apstaaties lai peec tam atkal vareetu sheit seedeet un raxtiit
jo vairaak es sevi paziistu, jo lielaakas iespeejas no sevis tikt valjaa
(Reply to this) (Parent) (Thread)
From:[info]suic
Date:1. Jūnijs 2003 - 13:39
(Link)
Tikai no formālā viedokļa. Pārfrazēšu - pat tālu aiziet nav iespējams. Toties iespējams aiziet tik tālu, ka runāt vairs nav iespējams.

Un izzinot sevi, pieaug ne tikai iespējas tikt no sevis vaļā, bet arī ar sevi sadzīvot. Izņemot īpaši klīniskus gadījumus. :)
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]evergreen
Date:1. Jūnijs 2003 - 14:40
(Link)
veroties apkaart tu redzi cik daudzi tie vienkaarshi sadziivo. es nedomaaju ka lai sadziivotu ir jaaizzin sevi, sadziivot ar sevi var dazaados liimenjos..
sevis saprashana sniedz lielaakas iespeejas, paraada citus riiciibas modeljus, liek apjaust iespeejamiibu un nolemtiibu, ljauj pacelties paari ikdieas peleekajai vienaldziibai lai ieraudziitu bezceriibas veldzi nu es veel iisti nezinu cik daudz un ko tas dod, bet sadziivoshana ar sevi ir sekundaara man skiet...skietams ir viss un savaa skietamiibaa es maldos kaa puteklis saules gaismaa izgaismots nessniedz zemi un nesasniedz sauli, tikai plivinaas liidzi tam kur tiek puusts, taa mees visi kaa maaceedami pielaagojamies apstaakljiem lai izdziivot speetu...
ajiiiiiii
(Reply to this) (Parent) (Thread)
From:[info]suic
Date:1. Jūnijs 2003 - 14:49
(Link)
Sadzīvošana ar sevi ir galvenais. Cilvēku rīcība rodas no tā, ka cilvēks vēlas sadzīvot ar sevi. Visādās ziņās. Sākot no barības uzņemšanas, beidzot ar sociālo statusu, cieņu, slavu, utt.

Kas tev liek darīt kaut ko tā, nevis citādi? Domāju, ka ideja par to, ka tā būs patīkamāk sadzīvot ar sevi. Kauns? Bailes? Tas viss taču ir tikai nebūšana mierā ar savu pašreizējo stāvokli.

Jā, tev taisnība - sadzīvot var dažādos līmeņos. Gan nerubījot nekā, gan varbūt arī rubījot diezgan daudz. Bet redzi, tas ir kā ar saprašanu - ka mēs nonākam pie tā paša, kas sākumā, tikai izgājuši saprašanas ceļu, zinot visu daudz detalizētāk. Vai to vajag? Cilvēkiem, kas visu vēlas pamatot, noteikti vajag. Citiem nevajag. Tāpēc arī tādi līmeņi.

Tikpat labi kāds alkāns teiks "viss ir sūds", kā varbūt kāds filozofs-pesimists. Tikai vienam būs sašaurināts skatījums un trula dvēseles (prāta) daba, bet otrs redzēs lietas tuvākas īstenībai. (nosacīti)
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]evergreen
Date:30. Jūlijs 2003 - 14:45
(Link)
aj suic mmmm paarlasu un gurdeni ieelpoju, tu tur eiropaa viiksna zinjoja ka francijaa esat, es te paardomaaju un veeljoprojaam spiiteeju sev, viss ir taa kaa tu raxti, un vienaa dienaa arii es izbeigshu sisties gar sienaam un maaciishos samierinaaties ar visu ko speeju sevii ieraudziit.....
(Reply to this) (Parent)