July 14th, 2010

Mierinājums par "Dienu" un medijiem

Bažas, kas notiek ar un ap laikrakstu "Diena", šajās dienās ir uzbangojušas atkal. Noskatoties interviju ar jauno galv.red. kļuva nedaudz baisi, - tāds čekista tips, kas drīzāk atklāti nevienam neaizrādīs (lai gan intervijā aizrādīja), tomēr nepatīkamo jautājumu uzdevēji drīz pazudīs no redakcijas (gan jau viņiem piedāvājot labu atlīdzību par klusēšanu).

Bet ir mierinājums. Joprojām pastāv tādi mediji kā žurnāls "ir" un Latvijas Radio, kas, manuprāt, cenšas nodrošināt kritisku izvērtējumu un politiski nepieskaņojas vienai vai otrai partijai. Katram ir iespēja veidot savu rakstu un piedāvāt to publicēt vai doties uz Radio ar savu runu, viedokli. Tas nav neiespējami. Vajag tikai gribēt.

Otrs. Mūsdienās, kad ir tik ļoti populāri un izplatīti dažādi interneta sociālie tīmekļi (blogi u.tml.), neviens neliedz pašorganizēties (autoru grupa) vai vienatnē cept augšā vērtējumus/rakstus utt. par visu, kas notiek ar un ap jebko. Ciba taču darbojas. Mēs spriežam, vērtējam. Ok, nebūs mūsu viedoklis meinstrīms, taču ir Epikūra dārzs, kurā mēs tiekamies un runājam. Un vienmēr ir iespēja to darīt maksimāli publiski, izmantojot arī "klasiskos" medijus: drukāto presi, televīziju un radio.

Iespējams, ir vēl kāda trešā iespēja, piemēram, sūdzēties starptautiskajām organizācijām par preses brīvības samazināšanos/ierobežojumiem.

Tā kā tā...

Par labu LV un Diena

Par labu Latviju portāla redaktors par Demakovas kritiku: "Arī avīzei Diena būtu pēdējais laiks sekot līdzi modei – ja tā var izteikties. Jo šī avīze tomēr Latvijā ir ļoti nozīmīgs un daudziem sirdij tuvs informācijas avots. Tādēļ tikai ar prieku var uzņemt ziņas par restrukturizāciju un lielajām pūlēm, ko avīzes jaunie īpašnieki pieliek šī medija sakārtošanai – lai tas atgūtu savu kādreizējo uzticamību ne tikai lasītāju, bet arī pašu žurnālistu vidū. Lai šī avīze atkal kļūtu par modes lietu, nevis sen aizgājušiem laikiem piedienīgu propogandēšanu un mazizglītotiem žurnālistiem. Tas pavisam noteikti vairs nav modē 2010. gada vasaras/rudens sezonā." http://parlabulatviju.lv/archives/970

Gaidu, kad Nils Sakss arī uzrakstīs sleju par Pujāta izteikumiem viņa sakarā...

Vācu apskāvienos

Guardian: "German football was engulfed in controversy today over remarks by the agent of a top footballer, who allegedly referred to a "bunch of gays" in the national team." vairāk.

July 2018

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Powered by Sviesta Ciba