29 November 2016 @ 04:08 pm
 
esmu vēlreiz apstiprināta fb feministu grupā, un, es nezinu, es nekad sevi neesmu saukusi par feministi, es vienkārši esmu par taisnīgumu un laikam jau tas mani padara par feministi
man gan liekas ka ilgi viņi mani tur neturēs, bet lai jau, kā tikko teicu līgai - vismaz puse komentētāju ir tikpat stulbas kā viņu nīdēji, un es neesmu par tādu feminismu, ko kāds izvēlas, lai piesegtu savu stulbumu un nedrošību, es gribu godīgumu

un tas ir maģiski, kā latvieši jebko padarīs par ieroci, lai liktu otram justies slikti
 
 
( Post a new comment )
Kate[info]es_esmu_dzhims on November 29th, 2016 - 07:10 pm
te ir daudz portugāļu, afrikāņu un dažādu koloniju iedzīvotāji, viņi ir citādi (miljons iemeslu). tas nenozīmē, ka viņu uzvedība ok, bet tas daudz ko izskaidro
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]unpy on November 29th, 2016 - 07:14 pm
Nē, nu, jā, skaidrs, ka tie nav zviedri un norvēģi, taču atkal jau - kur tad ir tas feminisms, kas ta, vienīgā ideja, kas nāk prātā, ir tā, ka kalendāri pie šitā vainīgi?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Kate[info]es_esmu_dzhims on November 29th, 2016 - 07:24 pm
nē, ar to, ka nosaucu viņu nacionalitāti, cerēju norādīt, kāds ir viņu bacgrounds un kāpēc viņi tā uzvedas. vēl aizvakar skatījos viģiku par to kā vecāmiņas āfrikā (neatceros, kas par valsti, tiešām) mācās aizstāvēties no izvarotājiem, kas ir sākuši izvarot vecākas sievietes, domājot, ka viņām nav aids. viģiks, protams, popsa, bet, bļin, pizģets, ja tā ir.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]unpy on November 29th, 2016 - 07:29 pm
Nu, jā, taču arvien nesaskatu saistību ar kalendāriem. Viņiem tur to ir vairāk?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Kate[info]es_esmu_dzhims on November 29th, 2016 - 07:39 pm
taisnība, ar to, kāpēc sviplj man, kalendāriem, visticamāk, nav nekādas saistības. bet es domāju, ka tas ir tiešs konekšans, kāpēc daļa balto vīriešu diskriminē sievietes (manā baltās sievietes pieredzē - internetā, manā gasterbaitošanas pieredzē), jo, nu, supervulgarizējot - tie ir tikai pupi
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Kate[info]es_esmu_dzhims on November 29th, 2016 - 07:41 pm
tb manā gasterbaitošanas pieredzē - realitātē
(Reply) (Parent) (Link)
[info]unpy on November 29th, 2016 - 07:50 pm
Nu, nez vai tā ir, es tā nedomāju, tur mēs nonākam strupceļā :) Taču tāpat, lūk - savu problēmu iezīmēji, reāls cilvēks, reāla problēma. Feministiem ir vēl kāds risinājums bez kalendāru aizliegšanas? Ja ir, visu cieņu, var rēķināties ar visu iespējamo atbalstu no manas puses, ja nav, tad tas ir tas pats, par ko jau esmu teicis iepriekš - šepat Latvijā cīnīties par sieviešu tiesībām ir tieši tas pats, kas cīnīties par melnādaino tiesībām Libērijā, diezgan ērta padarīšana.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Kate[info]es_esmu_dzhims on November 29th, 2016 - 08:00 pm
runājot par manu situāciju - obligāts kurss, nezinu, kā to sauc, par to, kā jāuzvedas sabiedrībā, nu, gan jau pats saproti? zinu, ka norvēģijā bēgļiem liek tādu obligāti iziet. protams, tas nemainīs lietas 100%, bet tas varētu būt labs sākums.
par kalendāriem/pornogrāfiju man nav variantu, nu, es neticu, ka un kā to varētu izbeigt un kāpēc, man pašai tomēr patīk. un tas ir tas, kas mulsina un besī
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]unpy on November 29th, 2016 - 08:06 pm
Jā, piekrītu, kaut reizi nedēļā tāds kurss visiem svilpējiem, līdz nesvilpj un savādāk aizskaroši neuzvedas + kolektīvā atbildība, tikko atkal kāds nosvilpjas, visi atkal uz kursiem.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Kate[info]es_esmu_dzhims on November 29th, 2016 - 08:12 pm
ai, nu beidz ņirgāties, nav nemaz tas sliktākais variants.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]unpy on November 29th, 2016 - 08:14 pm
Neņirgājos, pilnīgi nopietni + neba jau nu nesvilpšana uz ielas beibbēm būtu vienīgais, kas tiem kundziņiem jāiemācās. Arī kolektīvā atbildība ir pilnīgi nopietni un atbilstoši viņu kultūras kanoniem, kā pieredze rāda, tas ir vienīgais, kas strādā.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Kate[info]es_esmu_dzhims on November 29th, 2016 - 08:18 pm
ko Tu domā ar kolektīvo atbildību un kad tā būtu piemērojama?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]unpy on November 29th, 2016 - 08:23 pm
Nu, kā, tie, kuri iet uz kursiem, ir grupa un viens par otru atbildīgi, jo, visticamāk, gluži kā alkoholiķi, bez biedru atbalsta nevar:) Kā jau teicu - rajonā piefiksēts atkal kāds svilpšanas gadījums, visus bez ierunām un šķirošanas atkal uz kursiem. Tik ilgi, kamēr ar svilptkārajiem netiek galā grupas ietvaros un "no āra" vairs nav jāiejaucas.

Tas jau lielā mērā tā arī sabiedrībā strādā, šāda pašregulēšanās, tikai konkrētajā gadījumā jābūt kādam spēcīgam impulsam un motivācijai.
(Reply) (Parent) (Link)