kora dziesma, airu laiva, džezs un viskijs - pskovskaja oblasķ [entries|archive|friends|userinfo]
ernuerna

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

pskovskaja oblasķ [Jun. 20th, 2013|10:54 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
jā, tā te ir. Cīsiņi ar bērnības garšu, bezkrāsaina omlete, vairāku veidu speķis brokastīs, kompots un tvorogs. Viesnīca Rižskaja šikāko 80/90 mijas sanatoriju stilā. Raibi un lustīgi. Katrā viesnīcas stāvā pa komendantei. Laipnai gan, jāteic. Filharmonija ir drausmīgā stāvoklī, noķēpāta ar grafiti un brūk kopā. Bet viņi no sirds cenšas.

Viesnīcas restorānā (lauku krogu pēlēkbrūnais 90to interjers, ar plastmasas koka imitācijām un košām mākslīgajām puķēm) muzikants rauj saldsērīgas dziesmas par mīlu, bet ķīniešu delegācija griež valsi.

Kremlis skaists, mēs tikai pielīdām pie vārtiem paskatīties iekšā, bet apsargs, smaidīgs un laipns, pienāca klāt: "Nu što že vi tak zapozdaļis?!" Kremlis atvērts no 6:00 līdz 22:00. Mēs bijām drusku pēc 22:00. Nospriedu, ka nav daudz ko zaudēt, un smaidot prasīju, vai mēs drīkstētu uz mirklīti ielūkoties. Viņš atvēra vārtus, visu izstāstīja, ierādīja un palaida mūs vienas pašas pa Kremli staigāties.

Protams, vairāku veidu un izmēru Ļeniņa pieminekļi sadzīvo ar senkrievu varoņu un kristietības nesēju statujām, Sovetskij prospekt nav pretrunā ar to, ka uz tā atrodas virkne pareizticīgo baznīcu, bet pilsētas domi - staļinlaika arhitektūras klasisku paraugu - rotā psrs ģērbonis, uz jumta plīvo Krievijas karogs.

Pie Zolotaja naberežnaja atkal kāds mūris, ar diviem grafiti uzrakstiem, kuri varētu būt mani šī gada vadmotīvi. vēlāk pievienošu foto.
1) Za boršč! Za ļubovj!
2) Ņi noj, bļedj!
linkpost comment

Comments:
From:[info]antons_v
Date:June 20th, 2013 - 10:08 am
(Link)
Baigi labi izklausās. Bet tur jau tikai ar vīzu var tikt, vāj ne?
From:[info]ernuerna
Date:June 20th, 2013 - 10:14 am
(Link)
tas gan. Vīzijas vajg. Bet, robežas process bija ātrs, civilizēts un laipnas muitnieces, kukuļu prasīšana šķita viņiem aš nepazīstama lieta
From:[info]antons_v
Date:June 20th, 2013 - 10:15 am
(Link)
Vīzu ņēmi vēstniecībā, jeb var nopirkt turpat uz robežas?
From:[info]ernuerna
Date:June 20th, 2013 - 11:05 am
(Link)
ai, neesmu gan dzirdējusi, ka rus vīzas var nopirkt uz robežas, tas parasti ir veselss process, kas aizņem 10 darba dienas. par maksu civilajiem. mums šīs ir darba vīzas, par kurām nav jāmaksā saskaņā ar rus un lv kultūras ministriju sadarbības līgumu.
From:[info]ernuerna
Date:June 20th, 2013 - 11:08 am
(Link)
bet principā jā, sviests - pilsēta ir 5-6 h brauciena attālumā no Rīgas, ja nebūtu robežu čakara, būtu vēl mazāk. un, starp citu, šoseja no est-rus robežas uz Pleskavu un nevainojumā kvalitātē, kurpretī ceļs no Narvas/Ivangorodas uz Pēterbergu laikam ir drausmīgākais, ko jebkad dzīvē esmu piedzīvojusi no asfaltu ceļiem
[User Picture]
From:[info]de
Date:June 20th, 2013 - 10:44 am
(Link)
ja tev ir laiks, aizstaigā uz mirožas klosteri (мирожский монастырь), tur ir pārpasaulīgi skaistas 12. gs. freskas. vēl lielajai katedrālei (троицкий собор) apakšā ir tāda kā maza baznīciņa, kuras ikonostasu gleznojis, manuprāt, dižākais mūsdienu ikonu gleznotājs. viņa ikonostasi ir arī kaut kur klosterī, bet tur es neatceros precīzi, kur. (viņu sauc архимандрит зинон, uzvārdā теодор, sk. vikipēdijā viņa aizraujošo biogrāfiju. fak, nupat pati izlasīju - serafima ikonostass ir aizķellēts.) ā, ja esi mirožas klosterī, varbūt tev atļauj paskatīties, kas notiek stefana baznīcā tur virs ieejas (храм стефана первомученика), man būtu interesanti, vai no tās ideālās dailes, kuru t. zenons ar brāļiem tur bija radījuši, kaut akmens ir palicis pāri.
From:[info]ernuerna
Date:June 20th, 2013 - 11:06 am
(Link)
nu tā! šo lasot, atliek vien cerēt, ka drīz te būsim atkal, jo mums vakar bija tikai pats vakars brīvs, šodien mēģinājums, koncerts, pēc tam uzreiz prom, man nelāgas aizdomas, ka nepaspēšu :(( bet, ja nu pēkšņi, darīšu, ko varēšu. gribētu redzēt