Princese Zeltīte

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
17:15:
Gribēju izstāstīt. Kāda mana vācu draudzene strādā Berlīnē par ārsti un stāstīja, cik sarežģīta situācija esot bijusi ar sāpju izpratni. Proti, viņas slimnīcā ierodas daudzi pacienti, kuri nesaprot vāciski un ne pie visiem var tikt klāt tulks, lai gan tulku esot samērā daudz, tāpēc slimība bieži jāsaprot no kunkstēšanas skaļuma. Piemēram, ja slimnīcā ierodas vīrietis pusmūžā, kurš ir no Polijas un saka, ka viņam vajadzīga ārsta palīdzība, tad parasti tas nozīmē, ka viņam jau ir plīsusi aklā zarna, insults vai kāda cita mirstamā kaite, toties, ja ierodoties bēgļi ar asarām acīm, vaidot pa visu slimnīcu, tad visdrīzāk kāds būšot tā dziļāk iegriezis dziļāk pirkstā. Tātad - austrumeiropieši daudz labāk panes/pacieš/mazāk izrāda/sāpes, nekā tie, kuri nāk no middle east. No sākuma to esot bijis grūti saprast, pierast, bet nu jau visi ārsti piešāvušies pie dažādajām sāpju izpausmes izrādīšanām.

Comments

[User Picture]
From:[info]aktrise
Date:9. Decembris 2016 - 17:43
(Link)
mm, interesanti.
[User Picture]
From:[info]elina
Date:9. Decembris 2016 - 18:01
(Link)
nē, nu, tādā lokālā Latvijas kontekstā jau arī bija zināms,ka īpaši pusmūža vīrieši iet pie ārsta tikai tad,ja pa īstam liekas,ka gals klāt, bet nezināju,ka ir tādi kontrasti. Jāpameklē literatūra, gan jau kāds par to ir rakstījis,
From:[info]vins
Date:13. Decembris 2016 - 19:27
(Link)
Atvainojos par svešvalodu, bet īsti veči vispār pie ārsta neejot, jo esot tikai divu veidu slimības - хуиня и пиздец. Хуиня pati pāriet bet пиздец ir neārstējams.
[User Picture]
From:[info]elina
Date:13. Decembris 2016 - 20:36
(Link)
:)
[User Picture]
From:[info]panacea
Date:9. Decembris 2016 - 18:19
(Link)
ņū, man akal liekās te iemesli var būt tik daudz un dažādi. piemēram, bēgļiem ierašanās slimnīcā varētu būt vienīgais veids kā dabūt aprūpi vai pabalstus/dabūt papildus palīdzību/izvairīties no nosūtīšanas atpakaļ uz savām valstīm utt. a-eiropiešiem iemesli nenākt uz slimnīcu arī varētu būt dažādi -- vācijā nav apdrošināšana/bail zaudēt darbu/darba stundas slimības dēļ/cilvēks ir vienīgais vecāks vācijā, kurš rūpējas par bērniem vai citiem radiem utt.

nez, man liekas, ka cilvēki parasti ir daudz sarežģītāki un multifaktoriāli nekā viens rādītājs, kā tev liekas?
[User Picture]
From:[info]elina
Date:9. Decembris 2016 - 19:04
(Link)
Jā, tā varētu būt, bet bēgļi no Āfrikas, piemēram, galīgi neesot skaļi vaidētāji.
Powered by Sviesta Ciba