Princese Zeltīte

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
19:25: Indija Sindija
Indijā noteikti nebija slikti. Vēlreiz nebrauktu (bet nu jāņem vērā,ka vēlreiz man gribas braukt tikai uz Koknesi, Jūrkalni un Jaunzēlandi). Pirmo nedēļu nodzīvojos pa Šrinagaru un Kargilu, tur bija absolūta musulmaņu pasaule, nekāda tur klasiskā, filmās redzētā Indija. Katrs ielas stūris pilns ar kareivjiem, kuri nekautrējoties mērķē arī tieši virsū. Pārāk omulīgi nav. Otro nedēļu jau braucu tuvāk Ķīnai, lielākoties noganījos tur gar Lehu. Tur atkal tāda mazā Tibeta, arī no Indijas nekādas smakas. Visur kalni ļoti uhh un ahh. Bija lieliski kdienas pārbraucieni (lai nebūtu tik izteikta kalnu slimība). Vakarā parasti sāpēja spranda no tā, ka visu dienu bolījos uz augsto un ļoti skaisto kalnu virsotnēm. Citādāk - visur viss bija ārkārtīgi negaršīgs. Kāds ēdiens varbūt ar ķiplokiem vēl tāds tīri ēdams, bet citādāk - atbraucot mājās uzreiz uzcepu kartupeļus ar sāli un bija ļoti skaisti. Pēdējās 3 dienas nodzīvojos Deli. Nezinu, vai tā bija "īstā Indija" (nu, tā par ko dzied Dons,ja), bet tā bija briesmīga. Ļaužu drūzma - neizturama, visi grib bildēties ar baltajām kundzēm, nemaz nerunājot par diedelēšanu un krāpšanos. Kopumā - gāja vienreizēji, bet arī vienreizīgi.
Tak jau uz bildēm arī kādā brīdī saņemšos, šoreiz bez lielā bildējamā ķieģeļa biju paķērusi līdzi arī gopro, skaisti sanāca safilmēt visādus tuktuka pārbraucienus un citus piedzīvojumus.

Mūzika: https://youtu.be/9ubgnQwsf9o

Comments

[User Picture]
From:[info]copy
Date:7. Oktobris 2015 - 19:38
(Link)
esmu bijusi ziemeļos un dienvidos un pa vidu mumbajā, un man liekas, ka katrā vietā indija ir pilnīgi cita. nav tāda viena īstā indija. kur nu vēl tā, par ko dzied dons :)
bet jāatzīst, ka dienvidos ir daudz donīgāk. varbūt nākamreiz brauc uz keralu!
[User Picture]
From:[info]elina
Date:7. Oktobris 2015 - 19:57
(Link)
ak dies, tur taču karsts,ne?
[User Picture]
From:[info]ululate
Date:7. Oktobris 2015 - 21:15
(Link)
Man Indijā tieši ēdieni likās viena no labākajām lietām, ūber garšīgi un lēti. Ļoti pietrūkst Rīgā, pirmo nedēļu pēc atbraukšanas katru dienu taisīju karijus ar atvestajām garšvielām :)

Aprīlī bijām Goa un tur Indija ir ļoti forša, brauktu vēl :)
[User Picture]
From:[info]blond
Date:7. Oktobris 2015 - 22:26
(Link)
Man Indijas netītība derdzas. Un Goa derdzas, ar visu to ārprātīgo tūristu mudžekli, izpūtēju dūmiem un musoru. Bet ēdienus gan es uzskatu par izciliem.
[User Picture]
From:[info]elina
Date:7. Oktobris 2015 - 23:48
(Link)
jā, tā netīrība! Jājām tur skaistu ieleju un tur sacūkoti visi mazie strautiņi, gribējās pašai mesties un satīrīt...


nezinu, kur jums bija tie izcilie ēdieni :) no manis visi laidās. Bet nu vismaz caureja nebija! Tikai pārvārīti un saķepuši rīsi vienā gabalā.
[User Picture]
From:[info]blond
Date:7. Oktobris 2015 - 23:57
(Link)
Saķepuši rīsi nenozīmē, ka slikti rīsi - ir vienkārši dažādas gatavošanas metodes. Bet nu laikam jums tiešām nav paveicies - jo indešu kariji ir lieliski. Jāprot atrast pareizās ēstuves - ne smalkie restorāni (kas, protams, ir brinišķīgi, bet atbilts noteiktam budzētam) un ne nodrāzti tūristu ķirsoni (lai gan ar šo es laikam apvainoju mūsu Ķirsonu, viņš nemaz nav to pelnījis) - jāmeklē normālas, autentiskas ēstuves, kur ēd paši vietējie.
From:[info]mikii
Date:8. Oktobris 2015 - 09:02
(Link)
nē nu man galvenais prieks, ka esat atpakaļ vienā gabalā ;)
From:[info]chaika
Date:8. Oktobris 2015 - 09:46
(Link)
kādus sešus mēnešus negribēsies, bet septītajā jau sāksi pārdomāt - viss netīrais un uzbāzīgais būs piemirsies.. (man vismaz tā ir)
[User Picture]
From:[info]torch
Date:8. Oktobris 2015 - 13:51
(Link)
gribēju prasīt, ko tad dondons tādu dzied, bet tad pamēģināju "music" linku un vuala, susuriņš - kosmonauts :)
Powered by Sviesta Ciba