Bija briesmīga vilšanās. Kad biju savos tīņu gados, tad ar Ievu taisījām pašizdomātu ēdienu, ko nosaucām tobrīd aktuālajā nosaukumā "Wild thing". Wild thing sastāv no cepta biezpiena un tomātiem+garšvielas. Bezgala garšīgi - tā kā sacepts siers ar tomātiem, ja nepārcep pārāk ilgi un biezpiens nepaliek skābs. Tad nu skaistā pavasara iedvesmota nolēmu pēc apmēram desmit gadu pārtraukuma uztaisīt šo pašu jauko ēdienu. A nekā. Pa šiem gadiem biezpiens ir izmainījies neatgriezeniski! Cepu, tātad, a ņifiga - sanāk tā kā piens, viss izkūst, neveidojas nekāda masa. Biezpiens - Daugavas. Vilšanās - liela. :
Mūzika: Bush
Comments
a tu uztaisi pati savu biezpienu. man pie mājas pretī tirgo visādus pašslauktus pāķu pienus ik pa laikam, ja nu kas. man liekas, ka citos tirgos arī ir.
(Reply to this) (Thread)
Oi, es arī jaunībā cepu biezpienu! Tikai ne ar tomātiem. Mēs vispirms sacepām sīpolus ar svaigiem kāpostiem, un tad klāt to biepienu riktīgi, mmmm. Man tiešām žēl, ka biezpiens vairs nav biezpiens!
(Reply to this) (Thread)
tu vari pastāstīt pa soļiem to procesu visiem tiem cilvēkiem, kas slaukt gotiņu māk, bet ēst taisīt nemaz, nemaz?
(Reply to this) (Thread)
paņemam bļodu, tur ieliekam biezpienu, samaisām ar sagrieztiem tomātiem, tad uzkarsējam pannu, vēlams ar sviestiņu, ne eļļu un liekam virsū. Tad cepam. Galvenais pārāk ilgi necept, jo tad paliek tāda skābena garša, vienvārdsakot visu laiku jāpagaršo :)