uzvārds

« previous entry | next entry »
Feb. 17., 2021 | 02:22 pm

Šodien no rīta sapratu, ka man besī mans uzvārds un es gribu atpakaļ savu veco. Tas ir briesmīgi? Es jau no sākta gala nebiju pārliecināta par uzvārda maiņu un par variantiem, kādos to mainīt, neviens no iespējamajiem variantiem mani neapmierināja simtprocentīgi. Es gaidīju, ka atnāks sajūta par īsto variantu, bet tas nenotika un es brīdī, kad bija jāpieņem lēmums, vienkārši izvēlējos zelta vidusceļu. Man vienalga, ka kāds padomās, ka esmu izšķīrusies. Bet es negribētu dzirdēt "es taču tev toreiz teicu" tipa komentārus, jo toreiz, kad precējos, daudzi man sniedza nelūgtos komentārus sakarā ar uzvārdu. E. gan uzskata, ka tas liecina par krīzi mūsu attiecībās, bet es uzskatu, ka tas ir mans vārds un tam nav jābūt saistītam ar mūsu attiecībām, ka neesmu nevienam parādā paskaidrojumus par to. Un es arī negribu, lai es jūtos, ka man kāds ir parādā sakarā ar manu lēmumu vai lai kāds jūtas, ka ir parādā man. Varbūt tas varētu liecināt par jaunu un patiesāku posmu mūsu attiecībās, bet tajā pašā laikā man liekas, ka tam nav neko jāliecina.

Gan jau es vēl kādu laiku par to padomāšu.

Link | ir doma | Add to Memories


Comments {15}

ebece

(bez virsraksta)

from: [info]ebece
date: Feb. 17., 2021 - 10:23 pm
Link

Jā, es saprotu. Tāpēc es esmu izbesīta, ka toreiz tomēr nepaliku pie sava uzvārda (kaut gan varbūt tad mani mocītu cita sajūta, hah). Bet nu toreiz es no nulles punkta varēju nodefinēt savu nostāju šajā jautājumā, bet sajūtu līmenī romantisku jūtu vadītai gribējās to vienoto uzvārdu, kas varbūt kaut kā vēl spēcīgāk iezīmētu laulību, bet šobrīd tas aspekts šķiet mazāk nozīmīgs un muļķīgs salīdzinājumā ar to, ka esmu upurējusi savu vārdu, uzvārdu, kas man patika (bet toreiz laikam tik konkrēti to neapzinājos). Bet gan jau, ka galvenais ir izrunāšanās, izskaidrošana un vienam otra saprašana. Ne?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Pastaiga ar draugiem

(bez virsraksta)

from: [info]aleja
date: Feb. 18., 2021 - 08:13 am
Link

Ir jau, bet jāsaprot, ka te ir dziļa plaisa. Vienā pusē simbols vienotībai, laulībai, otrā - tavai neatkarībai. Pati saki gribējās pasvītrot laulību.

Varbūt jums jārunā nevis par uzvārdiem, bet neatkarību laulībā, ko tas nozīmē un kāpēc tas ir svarīgi.

Atbildēt | Iepriekšējais