per silentium ad as†ra mille - Angelish Teacher [entries|archive|friends|userinfo]
باب

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Angelish Teacher [Dec. 4th, 2010|10:42 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
vienreiz jau bukstēju, ka šopavasar pie vecākiem atradu pāris kurpjukastes ar vecām vēstulēm [1984.-92.] jeb tā sauktās pana doooras lādītes. bija, ko padomāt un salīdzināt. bija, ko pasarkt.

Vika savai otrajai grāmatai kā vienu pavedienu ir paņēmusi vēstules (un konvertus). nesen viņa atzinās, ka pa kluso izlasījusi vienu no manām vēstulēm, kuras vasaras beigās azotē pagrābu līdzi no Rīgas. tā bija no mana angļu valodas skolotāja. no tās retās persōnības, kuru vārdus mēs savā dzīvē rakstām ar lielo es.
kad man vaicā, a čo tik labi bazarē angliski, es vienmēr atbildu, ka man bija izcils skolotājs. viena no retajām reizēm, kad nemeloju, bet cilvēki jau netic, slavē mani par pieticību un muļķīgā kārtā notic, ka esmu foršs puika. novirzījos. lūk, pastkarte no pirms ceturtdaļgadsimta. (konstrukcijas aļa „no pirms” mani sajūsmināja nōrvēģu mēlē; neredzu neiespējamību tām nepastāvēt latviski)



Jan. 8, '87

Sveiks, Jāni!
Rakstu latviski, jo baidos, ka Tu pārāk kosmopolitizēsies, un tas būtu žēl.
Paldies par vēstuli! Mani interesē daudzas lietas par Tavu uzturēšanos Tartu. Visvairāk mani interesē, kāda ir viņu attieksme pret ne-igauņu kontingentu.
Kā jau tiku stāstījis, mūsu bijušais skolēns Egils Štrauss, kas beidza šo fakultāti (iestājās 1973. g.), izteicās diezgan vēsi par sadzīves apstākļiem tur. Tad mani vēl interesē, kāds ir viņu svešvalodu zināšanu līmenis. Reiz, atrazdamies Tartu VU tuvumā, studenti nāca ārā no centrālās ēkas bariem. Tuvojos vienam bariņam un jautāju angļu valodā par to kalnu, kas ir pie universitātes un par tenisa kortiem. Neviens nekā nevarēja pateikt, pat ne pus teikumu angliski. Esmu bijis vairākas reizes Tallinā uz angļu valodas stundām, un reiz man bija iespēja redzēt un dzirdēt vienu jaunu lady, kura ir labākais variants, ko esmu dzirdējis skolā vispār. Tā bija brīva, meistarīga stunda, kuru varētu raidīt pa Intervision. Domāju, ka talanti jebkurā profesijā ir liels retums. Mani uzlādē tikšanās ar neviltotu meistarību un kompetentiem cilvēkiem, kuri izstaro kultūru.
Par mani. Veselība nespīd, bet tā — kuļos. Pagājušo vasaru slaistījos 7 mēnešus, nekā nedarīdams. Tā kā šāda slaistīšanās nav manā dabā, tad atmaksa nāca nesen — pirmo nedēļu '87 nogulēju ar gripu. Man piedāvāja nelielu darbu, kur man nav jārunā — par dežurantu kādos kursos. Tur ir silta telpa, liels rakstāmgalds, pie kura sēdēdams esmu pabeidzis jau savu daļu grāmatai A Manual of English Grammar, kas būs paplašināts English Grammar izdevums. Mani tas sevišķi neiepriecina, jo nevaru stundā paskatīties, ko var izņemt, ko nē un arī nevēlos to darīt.
Atzīšos, ka man bija ļoti grūti strādāt pēdējos gadus kolektīvā, ko vada nesakarīgi un bezatbildīgi. Priecājos, ka pēdējā brīdī aizgāju, lai nezaudētu līdzsvaru.
Vēlu Tev success, health and love. And if you happen to fall, then only on your paws, like cats!
Gaidu vēstuli (ne jau steigā)!
Love, K. Buks
LinkLeave a comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]asteor
Date:December 4th, 2010 - 12:57 pm
(Link)
edz cik interesanti.... es skolaa macijos no 83' izdotas English Grammar, ko bija veidojushi K.Buks un E.Rusmane
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:December 4th, 2010 - 01:22 pm
(Link)
ir vairākas paaudzes „bijušo jauniešu”®, kas teiktu to pašu. vienreizējs vīrs bija.
_____
®asbainieks
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:December 5th, 2010 - 12:15 am
(Link)
jā, jā, un tas pats bainieks ar no tās paša mācījās.
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:December 5th, 2010 - 10:46 am
(Link)
tanī grāmatā es uzzināju, ka ir tāda Hague, kam priek(š)ā jākabina teh ;)