per silentium ad as†ra mille - [entries|archive|friends|userinfo]
باب

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jan. 7th, 2022|02:42 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Kazahu mums pulkā bija vispulkāk, tālabād baltiešiem ar viņiem gāja visraibāk. Izņemot Kazahijas uiguru Batmānovu, riktīgi inteliģentu un gaišu zelli, varētu pat droši teikt – sūfiju. Skaita ziņā tālu neiepalika uzbeki, turklāt trūkstošo dzīvsvaru ar uzviju atguva viņu karstasinība, tā ka zilumu no viņiem mums bija vēl vairāk. Karstgalvībā viņus sita pušu vien turkmēņi un čečeni. Vislabprātāk un konkrētāk gan atceros pāris minoritātes. Nu, tādus, kas bija pa vienam vai pa pārim. Viņus vienoja kaut kādas pārpasaulīgas skumjas. Nekādās ķildās viņi neiesaistījās, allaž bija gatavi izlīdzēt, kaut vai kopā naktī pie ugunskura pasēdēt un paklusēt. Kirgīzu džeks, divi kalmiku budisti, mazais marietis, gandrīz divreiz īsāks pat par mani, un kalsnais, līkais mordvīns.

Es gandrīz katru dienu gribu Uldim kaut ko pavaicāt, palūgt izskaidrot… un palieku sēžam ar kamolu starp ribām un dusmām, pat riebumu pret sevi. Šī ir otrā reize dzīvē, kad man kāds tik sasodīti stipri pietrūkst. Jautājumi gūzmām, bet jāiztiek ar četrdesmit divi.

Keremet mordvīniem un mariešiem ir svētbirzs. 1984. gadā mums ar klases puikām šis šķita viens no jaudīgākajiem pantiem. Šobrīd var izklausīties neticami, bet 9klasnieki to balsīs lasījām starpbrīžos un tiekoties pēc stundām.

http://klab.lv/users/dooora/493967.html
LinkLeave a comment

Comments:
From:[info]ernuerna
Date:January 7th, 2022 - 06:52 pm
(Link)
:*
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:January 8th, 2022 - 04:12 am
(Link)
čavīn! :*