per silentium ad as†ra mille - [entries|archive|friends|userinfo]
باب

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Mar. 22nd, 2019|05:10 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
LinkLeave a comment

Comments:
From:[info]
Date:March 22nd, 2019 - 09:26 pm
(Link)
es nezināju, ka zivju mērci var glabāt pudelē. es nezināju, ka ir tāda zivju mērce. paldies :)
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:March 23rd, 2019 - 12:05 pm
(Link)
prātīgāk jau būtu bijis to par zivju sulu saukt, vai zivjūdeni, kā Āzijā. bet misnōmeris „mērce” ir iegājusies, ko nu vairs.

zivju mērces mēdz būt dažādas. Vusteras mērce, citstarp, arī ir viena no tām:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_fish_sauces

mēs esam iecienījuši Fukvokas ziveni:
https://www.phuquocislandguide.com/phu-quoc-fish-sauce/

Vjetnamā un Kampuķijā esam pabijuši zivenes ražotnēs. vietējie parasti iepleš plati acis un smaidus, kad ierauga šitos divus bālģīmjus, kas ne tikai nebēg neatskatoties no „drausmīgās smirdoņas”, bet, buldooŗjāniskā labpatikā murrājot, drīzāk cenšas ierāpties 4-metrīgajās mučelēs :)
From:[info]
Date:March 23rd, 2019 - 05:44 pm
(Link)
Brokastojot noskatījos to filmiņu otrajā linkā - Vjetnamieši kuģīšos ņem sunīšus, tīīk čoini; arī zivju sulas process interesants - jā :)