per silentium ad as†ra mille - [entries|archive|friends|userinfo]
باب

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Sep. 6th, 2018|07:42 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
LinkLeave a comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:September 6th, 2018 - 09:53 pm
(Link)
ticības disciplīna, protams, ir neprātīga. bet tur var nākt palīgā iņ-jaņa kalkulādōrs.
es šito jau vienreiz laikam stāstīju, bet man Hāgas kofīšopā bij mīļš draugs, ar kuru mēs iepazināmies (kātevsauc vīzē) tikai pēc pusgada pazīšanās. (dōra & dorōns) lieki piebilst, ka jaunais cilvēks man ar laiku arī noticēja.
viendien viņš pirms darba laika spēlē šahu ar albāņu ex-gangsteri, šopa turētāju. es pienāku klāt, uztinu un sapņaini saku: zirgs uz hā seši. Dorōns palūr uz mani kā uz tāfeli un aizjāj ar zirgu diktētajā virzienā. un padirš pēc trim gājieniem. bija interesanti pieredzēt illūziju sabrukumu. vēl kādu pusgadu vēlāk mums sagadījās izspēlēt inversu zituāciju, kad manis neviļus ieteiktais gājiens izrādījās vienīgais pareizais. ņiveŗ mņe, karoče, no ņe begi ot meņa ;)
[User Picture]
From:[info]smejmoon
Date:September 6th, 2018 - 10:23 pm
(Link)
Šahā ar cilvēkiem ticības spēks arī palīdz. Salauzt pretinieka ticību un zaķis rokā.
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:September 6th, 2018 - 11:00 pm
(Link)
Mamma stāstīja, ka Tāls esot bijis normāls, bļin, kā lai tagad pasaka – babņiks, nolinčos, – meitu ģēģeris, vispār #me². nu, patika viņam, vienvārdsakot, i skaistas atklātnes, i gambīta disonanses. iedomājies – ja tu tā pa īstam paņem zaķi rokā, un nevis no sērijas labāk-zīle-kokā, tad taču arī tie zirgi leks laidņu rokā. just a thought ;)
[User Picture]
From:[info]smejmoon
Date:September 6th, 2018 - 11:19 pm
(Link)
Ja pareizi atceros es lasīju viņa grāmatas tulkojumu angliski, no interneta dzīlēm un pārveidotu kindles formā. Vārdsakot partiju aprakstus nevarēja saprast..


Maskavā mega sacīkstes. Vakars, partija pārtraukta, lai turpinātu rīt.

Tāls dodas uz randiņu; alkohols, meitenes, Maskava; viņu sašņorēja milicis un aizveda uz iecirkni. Tur stāv šaha galdiņš. Cits milicis no vakara avīzes paņēmis partiju un analizē. Kā sauc? Tāls? Ļoti labi, šeit arī Tāls. Vārdsakot turpināja analizēt kopā.

Bet tā bija viena no viņa vājībām; ja viņš ticēja, ka nelaimīga sērija ir sākusies, tad turpināja zaudēt. No otras puses viņam pieder pirmais un otrais pasaules rekords nezaudētu spēļu sērijā. Vēl joprojām.