Validation

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Paliku zem actiņas. Lai nu kā, bet es patiešām domāju, ka izglītības sistēmā kaut kas nav īsti riktīgi, ja cilvēki uzskata, ka uzreiz pēc bakalaura jāmetas uz maģistru, un vēlams to visu izdarīt līdz 25 gadu vecumam. Es patiešām negaidīju, ka ejot uz mg iestājpārrunām, sastapšos ar ķiķinošu skuķīšu pulciņu. Likās, ka būs vairāk cilvēku ap 30, kas zina, ko grib un dara. Arī ja globāli paskatās (izņēmumi ir vienmēr), vai jūs sevi 23 gadu vecumā sauktu par pieredzējušu? Es tad no dzīves rubīju visai maz, nedomāju, ka tas būtu kas slikts vai nenormāls, un līdz ar to neuzskatu, ka rīkojos ļauni, mazliet iesmīnot par šiem pieredzējušiem jauniešiem. Ar to arī šovakar diskusiju beidzu, apnika telefonā bakstīties.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
[User Picture]
On 17. Jūlijs 2013, 17:00, [info]dominika commented:
aha, paldies. paklau, a kā tu domā, kur labāk prasīt par to, uz cik kursiem tur jāreģistrējas un kā - katedrā? vai arī LU ir kaut kāda īpaša struktūrvienība, kur apgaismo cilvēkus, kas agrāk studējuši augstskolās ar elementārāku studiju sistēmu?
[User Picture]
On 17. Jūlijs 2013, 17:10, [info]chimera replied:
nu LUISā tā sistēma, man sķiet, ir saprotama bez skaidrošanas. vnk spied, un tālāk sistēma tevi aizved, kur vajag.

ja nu galīgi nekā, trobelē visus, kam nav slinkums - studentu servisu, studiju metodiķi... kāds atsauksies :)

[User Picture]
On 17. Jūlijs 2013, 17:16, [info]dominika replied:
nu LUIS it kā liekas saprotams, tas ko šobrīd vēl nesaprotu (bet vēl jau reģistrācija kursiem nenotiek, tas ar laikam augusta pēdējā nedēļā) - vai B daļas kursi ir tipa izvēles, bet patiesībā obligāti (kā man tas bija LKA) vai arī tiešām jāizvēlas (jo viņu ir stipri daudz). un pie kā visproduktīvāk ir vērsties ar jautājumiem ar pagaidām nesaprotu, tieši tāpēc, ka LU ir tik liela ar tik daudziem visiem šiem te servisiem un metodiķēm. LKA bija viena kundzīte, kas visu zināja, ja viņa kaut ko nezināja, tad to zināja katedrā un viss.
[User Picture]
On 17. Jūlijs 2013, 17:19, [info]chimera replied:
B daļa ir obligātie, BET izvēles tādā ziņā, ka tu tos vari samainīt pret kādiem citiem kursiem [kaut vai no pilnīgi citas programmas], ja sakrīt kredītpunktu skaits, un tas ir kaut mazliet par tēmu.

kopumā "par visu ir padomāts", un ja tu nevēlies personalizēt savu kursu izvēli, spied tik "reģistrēties" pie visiem priekšmetiem, kas parādās LUISā reģistrācijas nedēļā.

neskaidrību gadījumā es parasti rakstu metodiķei un studentu servisam, problēmu nekad nav bijis. pie metodiķies teorētiski var arī ieskriet kabinetā, bet viņa strādā līdz 17.00 [un parasti aizlaižas ātrāk], a man ta lekcijas no 18.15.

[User Picture]
On 17. Jūlijs 2013, 17:29, [info]dominika replied:
ā, ok. nu man principiāli nevajadzīgs no tās B daļas šķiet tikai kaut kāds ar kino saistīts kurss pie Ditas Rietumas, bet tas laikam ir tikai nākamgad. vairāki kursi pēc nosaukumiem neškiet pārāk saistoši, bet saturs jau var izrādīties interesants. mani drusku mulsina tas, ka man liekas, ja iet uz pilnīgi visu B daļu, sanāk vairāk KP, nekā nepieciešams pabeigšanai, bet varbūt es pārska(i)tījos.
[User Picture]
On 17. Jūlijs 2013, 17:31, [info]chimera replied:
nu varbūt jums ir pārbagātība, mums viss pēc kredītpunktiem sakrīt.

bakalauros, atceros, bija mazliet vairāk, nekā vakag, bet tas tāpēc, ka bija dažādi moduļi [literāti/lingvisti].

[User Picture]
On 17. Jūlijs 2013, 17:34, [info]dominika replied:
antropoloģijā arī B daļa ir tematiskos moduļos sadalīta. bet nu, es domāju, nevienam tak neliegs mācīties vairāk un iegut vairāk KP, kamēr pats var to pavilkt, nokārtot eksāmenus utt.
[User Picture]
On 17. Jūlijs 2013, 17:37, [info]chimera replied:
neliegs gan, beet liks maksāt. ja gribi vairāk KP, nekā tev paredzēts, jāmaksā. ja nemaldos, 20-30 ls par KP (piemēram, viens 4KP vērts kurss attiecīgi izmaksās 100+ ls, ja būsi pārsniegusi savu limitu).
[User Picture]
On 17. Jūlijs 2013, 17:50, [info]dominika replied:
nu tas gan ir stulbi
[User Picture]
On 17. Jūlijs 2013, 17:17, [info]chimera replied:
ā, ja vajag insaidera info tieši par tavu programmu, tad sc user hedera tur studē.
[User Picture]
On 17. Jūlijs 2013, 17:29, [info]dominika replied:
paldies
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry