Validation

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
tā, kur palika tie ubuntu speciālisti? ierakstīju usb .iso kā aprakstīts ubuntu mājaslapā, iebāzu kompītī, viņš man tur automātiski kaut ko ieinstalēja, bet nestrādā bez usb. nolēmu, ka varbūt izdarīju kaut ko nepareizi un pārinstalēju, izvēloties opciju instalēt iekš hard drive (tur sākumā uz sekundi (burtiski! kurš vispār tik ātri var izlasīt un izvēlēties?!) uzzibsnīja tāda izvēlnīte, uz ko pirmajā reizē nepaspēju noreaģēt), bet vienalga, tikko izrauj usb (viņš man pat nepiedāvā unmount iespēju, wtf), sāk ākstīties, home folderi vaļā never (izskatās, ka viņš kā "home" ir interpretējis to stiku, nevis cieto disku, jo to lepni rāda sānu izvēlnē kā atsevišķu vienību "318 Gb Filesystem"), uz shut down pavēli nereaģē. komantagaddarītlūdzu?
uh, kā man nepatīk šitā ņemtne, es savu tehniku preferēju paklausīgu, strādīgu un klusu

UPD. Problēma atrisināta, cerams, ka uz ilgu laiku. :)

* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
[User Picture]
On 6. Jūnijs 2012, 08:54, [info]kemune commented:
Ai, caur cibu palīdzēt ir aptuveni tas pats, kas pieņemt dzemdības caur skaipu. Tur nekam uz sekundi nav jāzibsnī, bet normāli jāparādās izvēlnei. Es nesapratu, kāpēc tev figurē stiks, ja tu instalē no CD? Izņem jebkādus USB ārā un instalē tikai no CD. CD ļauj palaist Ubuntu, to neinstalējot ("Live"), un ļauj arī instalēt. Manuprāt varēja mierīgi nestresot, ļaut no CD ielādēties sistēmai Live režīmā, un tur uz desktopa ir ikona instalēt, kas tad arī uzliks tev sistēmu uz cietā. Tad izņem CD ārā un pamēģina, kas notiek. Viss ir ārkārtīgi vienkārši un nekādiem trikiem ar home tur nevajag būt.
[User Picture]
On 6. Jūnijs 2012, 11:47, [info]dominika replied:
Emm, es instalēju no usb, jo manam kompītim nemaz nav cd lasītāja. Nu es taču tikai aprakstīju, kas notiek - es arī domāju, ka visam jānotiek mierīgi un vienkārši, kā tu raksti. Bet nenotika tā, "kā vajag būt". Lai nu kā, pēc izslēgšanas un ieslēgšanas it kā aizgāja normāli, jācer, ka nesākas atkal pēc pāris mēnešiem taisīt trikus.
* * *
On 6. Jūnijs 2012, 09:57, [info]hessin commented:
Izskatās, ka Ubuntu darbināji demonstrācijas (Live) režīmā, kad viss tiek laists no USB (neredzu, ka kaut kur būtu pieminēts CD). Ja šajā brīdī no datora izrauj USB, tad es nez, vai tur normāli kaut kas var turpināt strādāt, tas ir gandrīz tāpat kā izraut cieto disku no datora, kad tas tiek darbināts.

Tas, ko vajag izdarīt, ir instalēt uz cietā diska. Vecākām versijām bija tāda ikona uz darba virsmas - "Instalēt cietajā diskā", tagad varbūt tā poga ir citur vai arī sākumā piedāvā - Izmēģināt vai Instalēt - http://www.ubuntu.com/sites/www.ubuntu.com/files/active/02_ubuntu/desktop-install-1.png
(http://www.ubuntu.com/download/help/install-ubuntu-desktop)

[User Picture]
On 6. Jūnijs 2012, 09:59, [info]kemune replied:
Pareizi visu saki, es neuzmanīgi lasīju, pamanīju .iso un padomāju, ka tas tika iecepināts CD...
[User Picture]
On 6. Jūnijs 2012, 11:49, [info]dominika replied:
Paldies, es tiešām instalēju no usb. Un pirmajā reizē tieši tā arī izdarīju, ka nospiedu ikonu uz desktopa, viss smuki ieinstalējās un taisīja trikus. Pēc tam pārinstalēju, kā aprakstu. Lai nu kā, tagad viss ir kārtībā, skat. augstāk atbildi kemunem.
On 6. Jūnijs 2012, 12:06, [info]hessin replied:
Varētu būt, ka atkārtoti ielādējies demonstrācijas režīmā, ja nebija izņemts ārā USB. Datora ierīcēm ir boot priority, ko var mainīt BIOS. Ja USB ir augstāka prioritāte par cieto disku, tad tas palaidīsies pirmais, neatkarīgi no tā, kas ir/nav cietajā diskā.
[User Picture]
On 6. Jūnijs 2012, 12:33, [info]dominika replied:
Aha, tas izskaidrotu.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry