23 July 2021 @ 11:31 pm
T  
"Filosofijas un ezoterikas attiecības ir rezervētas; no kritiskās domāšanas puses filosofija noraida ezoteriku, taču, ietiecoties esamības izpētes būtiskākajos jautājumos, filosofija neizbēgami top mīklaina, grūti saprotama un ārēji atgādina savu pretmetu un tuvojas Jura Rubeņa, Ričarda Rora, Martina Būbera un Kirkegora mistiskajām mācībām."

Haralds Matulis


http://www.punctummagazine.lv/2021/07/21/recenzija-par-tverumu/
 
 
( Post a new comment )
ctulhu[info]ctulhu on July 24th, 2021 - 12:32 am
Ir visādi. Mēs novērojam šo daļu un te ir šādi, citās daļās (multiversa) iespējams ir citādi. Pastāv iespēja ka realizējas visi loģiski iespējamie esamības veidi [ Tegmarka 4. pakāpes multiverss]. T.i. pastāv visi esamības vaidi kas nesatur iekšējus paradoksus => ir konsistenti.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
木[info]dombrava on July 24th, 2021 - 11:07 am
Laikam jau tos kāpēc var uzdot bezgalīgi, kā mazi bērni. Tavas atbildes ir labas, bet laikam nemāku tik labi noformulēt jautājumu, jo labprāt saprastu citu aspektu.
Bet nu šāds sarunas pavērsiens arī interesants.

Atgādina nedaudz skolu, bioloģijas stundu, kad jautāju, kāpēc sāp? To kāpēc skolotāja pārtulkoja - kā rodas sāpes? visu smalki izstāstīja. Tad nācās pārtulkot - kāda jēga no sāpēm? Šis arī vieglāks jautājums, jo fiziskā līmenī zinātnei ir skaidras atbildes arī uz to.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
ctulhu[info]ctulhu on July 24th, 2021 - 11:15 am
Nu jā sāpes ir signalizācija. Ir nervu slimības pie kurām nocicepcijas jeb sāpju sajūtas nav un tie cilvēki reāli nav priecīgi šajā situācijā, visu laiku jāpiedomā lai neiedzīvotos traumās.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
木[info]dombrava on July 24th, 2021 - 11:57 am
Jā, par to mums arī skolā stāstīja. Vispār pēc bioloģijas stundām bija viegls izbrīns, kā visiem klasē paveicies piedzimt bez kādām nopietnām traumām!
(Reply) (Parent) (Link)