CREATIONS · OF · CURIOUS · MIND

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Shis nu bus stasts, kuram sanjemties man vajadzeja ljoti ilgi. Stasts par to ka Dizzy 2 reizes pardeva par pudeli
1. Par manu teti, kursh nu vairs nav starp mums ir un ir bijis lieliskakais tetis pasaule. Bet mana berniba vinjam bishki samisejas. Ar to dzershanu.Negribu iegrimt detaljas, kuras absoluti nav svarigas, bez zinu, ka mamma uzstadija ultimatu- vai nu beidz dzert vai shkjiramies. Un mana mamma ir traka- ja ko pasaka, tad ta ar ir. Tikai pardzivojot visu to, par ko rakstishu stasta nr. 2., es saprotu mammu. To arpratu, izmisumu, bezspecibu, kas jaizjut, esot blakus alkaholikjim. Tapec mammas lemumu neviena bridi nenosodu. Man ir tikai 2 trakas atminjas no bernibas. Pirma, kad mamma mani ar teti aizsutija pec limonades un tetis mani novazaja lidzi visu dienu pie draugiem dzerdams. Majas atnacu ar savam 20 kapeikam rokjele, limonadi ta ari nedabujusi. Un otra- kad jaungada nakti tetis debili smaididams iestreipuljo majas un uzdavina man no kabatas izvilktu sanjurcitu koshljeni.
Nu ja, tatad tetim bija ultimats- dzert vai saglabat gjimeni. Teoretiski vinsh savu mazo princesi iemainija pret pudeli.
Pec shkjirshanas tetis beidza dzer, domaju, ka shis zaudejums vinjam bishki apskaidroja pratu. Reizem domaju, ka mana berniba ir mesli Madas bernibai. Vinjai vismaz nebija jaredz shads tetis.
Stasts nr 2. Par puisi, ar kuru kopa bijam. Nja, laikam gandriz gadu. Kadi 3 meneshi iemileshanas faze, parejais-lidzatkariba. Atkal negribu iesligt detaljas. Man fiziski nelabi par to domajot vien. Tikai patreiz man gruti izskaidrot kaa es visu to izcietu, nenodzeros, nesajuku prata. Un kapec vienkarshi negaju projam. Bet tam es iemeslu zinu. Mana stulba pienakuma apzinja. Un tas, ka zinaju, ka vinjam neviena nav. Vecaki nodzerushies. Bralis, kuram izmisuma bridi zvaniju pasaka, ka vinji ir sveshi cilveki. Un prieksh manis tas ir ljaunakais murgs- jau iedomajoties vien kaa ir dzivot, kad tev neviena nav. Tapec ari paliku, kamer vien speju. Uzklausiju brecienus par to, ka esmu vainiga visas pasaules bedas, mekleju arstus, skreju uz aptieku pec zalem. Puisim bija shausmigas niknuma lekmes, kad meta pret sienu gan nazhus, gan traukus, trieca duri blakus manai sejai. Viena nakti raudot man uznaca tada panikas lekme, ka saka trukt elpa un bija jasauc arsts. Tas vinju taa sabiedeja, ka lika partraukt dzert uz 2 dienam. Jaa, tikai 2 dienas skaidra visa shaja laikaa.
Un nedomajiet ka runa ir par kadu deklasetu elementu. Nee, smuks uzvalcinsh, sportists, ar naudu un darbu viss ok, pie tam darbs atbildigs. No malas jus nekad nepateiktu, ka viss ir shitik traki. Kad jadzer nemitigi, ka radas murgi, atminjas zudumi, shausmigas panikas lekmes, izsitumi lekmju laika, rokas tric ta, ja neiedzersi, ka kafija janes lidz galdinjam man. Sap viss- galva, nieres, aknas. Bezpalidzibas sajutas un nespeja cinities ar pretinieku un draugu vienlaikus- alkaholu.
Reiz musu trakuma lekme sastridejamies Sky veikala. Skats- pie kasem stav smuki sagjerbta meitenite un smuki apgerbtam dzhekam raudadama pilna balsi ludz- ludzu, ludzu nedzer. Velk ara no rokas pudeli. Un visnh asaram acis kliedz- ej projam, ej projam. Ja, man bija pofig, kursh mani taja bridi redzes un ko padomas. Un atkal- iemainit meiteni pret pudeli. Tapec, ka taja bridi atkarigajam viss ir vienalga. Ir tikai vinsh un pudele.
Punktu pielika pazistama narkologje, pie kuras biju aizgajusi meklet palidzibu. Nevienu nevar izglabt, glab sevi, kamer vel vari. Kad pedejo reizi edi? Paskaties uz sevi spoguli, kur tev acis pazudushas?
Samelojies, ka ir zaudejis darbu, lai mani iemanitu pie sevis, puisis solija izdarit pashnavibu. Sazvaniju vinja brali, atro palidzibu, jo zinaju, ka ar dzerajiem neviens nejemas, bet ar suicida draudiemgan. Aizvedam uz Tvaika ielu. Izkapjot no mashinas pie savas majas sapratu, ka esmu briva. Tani bridi es pirmo reizi pa visu sho laiku uzelpoju. Laura teica, ka izskatos it ka man butu nonjemts lasts. Es beidzot smaidiju.
Pusgadu gan vinsh mani vel terorizeja, draudot ar labu un ljauno, bet tas viss jau bija tik talu un cita realitate.
Katra zinja pec visa shi notikuma es ilgu laiku vispar nespeju lietot alkaholu. No smakas vien man kljuva slikti.
Neviens nav pasargats no shis nelaimes. Andris, Māris, Vaira, SAnta,Anita, Jānis, Elīna,Dace, Aigars, Irita, Irīna, Samanta, Andrejs, Andrejs 2, Andris, Mārtiņš - tie ir tikai daži mani pazinjas, kuru dzīves ir postījis alkahols. Tas nešķiro gudros un pārtikušos no mulkjiem un kretiniem. Tas posta, laupa, lauž un nobeidz.
Brauciet nodzerties uz Lasvegasu. Ja esat viens šajā pasaulē. Nelieciet savai mātei, meitai, draudzenei, dēlam raudāt, nepostiet viņu dzīves. Nepārdodiet mīlestibu par pudeli
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
[User Picture]
On November 25th, 2008, 01:56 pm, [info]cimone commented:
tas aicinājums nepostīt savu tuvinieku dzīves - tas man liekas tik ļoti trāpīgs.
* * *
[User Picture]
On November 25th, 2008, 02:00 pm, [info]alcoholic commented:
miljonu vērts ieraksts.

es vienmēr esmu teicis to pašu - ja jums ar to ir problēma, tad nelieciest citiem dēļ tā ciest!
Tikai tadēļ es visu laiku bēguļoju no cilvēkiem, kas man tuvi un dzīvoju tikai sev.

Alkohols nogalina cilvēcisko.

[User Picture]
On November 25th, 2008, 02:11 pm, [info]dizzy replied:
domā, ka Tava bēguļošana mazina sirdsāpes tuviniekiem?
[User Picture]
On November 25th, 2008, 02:14 pm, [info]alcoholic replied:
viņi par to neko nezin.
neviens par to neko nezin - tikai jūs šeit...
* * *
[User Picture]
On November 25th, 2008, 02:00 pm, [info]savanna commented:
Man situācija bijusi gan līdzīga, gan citāda.
Dzēra patēvs un ilgi un daudz... sita mani un arī mammu. Līdz viņi izšķīrās - viņa saņēmās solim, palikt viena ar 3 bērniem.

Arī mans puisis, solīds un interesants...dzēra. Dzīvojām kopā 8 gadus. Daļu no laika viņš bija jūrā, daļu - krastā. Lielākoties - dzērumā, reizēm pie automātiem. Gan reiz pa seju biju no viņa dabūjusi, gan saskārusies ar pašnāvības draudiem, gan draudiem, ka nogalinās mani un mūsu bērnu. Gan iebiedēšanu ar nazi un ieroci... viss kas ir bijis.
Izšķīros.

Tagad dzīvoju viegli un ar cilvēku, kas mani ciena un mīl un nedz pats pāri darīs, nedz kādam citam ļaus.

[User Picture]
On November 25th, 2008, 02:12 pm, [info]dizzy replied:
liekas, ka Latvijā būs pagrūti atrast kādu, kurš nebūtu saskāries ar šo problēmu. Un tas ir drausmīgi
[User Picture]
On November 25th, 2008, 02:21 pm, [info]alcoholic replied:
aha, bet ne tikai Latvijā, babe. Esmu dzīvojis 3 dažādās valstīs un visur ir pārpārēm cilvēku, kas slīgst alkoholā un nespēj tam rast risinājumu.
Smieklīgākais ir tas, ka AA sapulces tā arī paliek maz apmeklētas, jo cilvēki kaunas par savu problēmu un daudz vienkāršāk ir turpināt dzert, nevis meklēt palīdzību...

[User Picture]
On November 25th, 2008, 02:24 pm, [info]dizzy replied:
rikoties un kaut ko darit ir gruti. Dzert ar gruti. Bet salidzinoshi daudz vieglak.
Un ja nedod Dies, Tu atstiepsies ar eksplodejushu aknu, mammai vai kadam citam sirds nesaluzis? nepadomaji?
[User Picture]
On November 25th, 2008, 02:31 pm, [info]alcoholic replied:
es esmu nolēmis dzert un kļūt par sliktu piemēru tiem, kas dzer - es veltu savu dzīvi alkohola nogalēšanai, tikai tādēļ alkoholiķa dienasgrāmata ar patiesiem stāstiem par to kā ir tad, kad dzer.

manā dzīvē alkoholiķi ir visapkārt. ģimenē, draugos utt un man ir reāls iemesls to ienīst.

tikai es esmu classy dzērājs, kas nekad neplēš traukus, neauro un netraucē citiem - es dzeru un cenšos saprast kā ir tad, kad tas tevi paņem un kādēļ tas tevi paņem.
ļoti bīstama spēle, bet galarezultāts, šķiet, būs ta vērts.

[User Picture]
On November 25th, 2008, 02:37 pm, [info]dizzy replied:
tev nav patiesi stasti. ar dazhiem iznjemumiem. Tas, ka ietver savas dzives bezjedzibu un bailes poetiskaka apvalka, automata nedod tai jegu.
[User Picture]
On November 26th, 2008, 12:33 pm, [info]degeneralis replied:
Arī vērtīgs komentārs.
* * *
[User Picture]
On November 26th, 2008, 12:31 pm, [info]degeneralis commented:
Spēcīgi, spēcīgi, spēcīgi. Vērtīga viela pārdomām. Kaut kā jāgādā par to, ka tik tālu, ka šajā stāsta neaiziet. Un jā, ja es tā padomāju, tad man ir tīri maz draugu, kas vismaz kādā savā dzīves posmā nebūtu smagi dzērušu. Nu, tādā nozīmē, ka dzeršanas sekas traucēja pārējo dzīvi.

Ja tā padomā, tad tīri nožēlojami vispār to alkoholu lietot. Bet kaut kā visi visur un vienmēr dzer, un ja nav nekādu īpašu iemeslu nedzert, ir tik viegli aiziet uz "vienu", kas izvēršas neviens vienā vai trijos, bet trīsdienniekā.

Šo tekstiņu pievienoju savām atmiņām. Noderēs.

* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry