Jacob's Ladder (1990)

« previous entry | next entry »
Jun. 12th, 2008 | 10:29
Jūtos: patīkambaisi
Skan: Helium Vola - Gegen Einen Teufel



1990. gada psiholoģisku šausmu/mistērijas/drāmas filma, kuru iesaku absolūti visiem labas drāmas, labas mistērijas un lielisku šausmu filmu cienītājiem.
Jacob's Ladder ir filma, kura savu ieteikmi ir visai spēcīgi atstājusi uz vairākiem mākslas paveidiem, kuri dzima pēc tās.
Sevišķi šausmu kino ir ietekmējies no Jacob's Ladder radītāju idejām un viena konkrēta baidīšanas paņēmiena, par kuru labāk neizteikšos smalki, lai nesabojātu skatīšanās prieku.
Teikšu tikai to, ka haotiskā un ellīgi bailīgā (subjektīvi) galvu kratīšana ir dzimusi JL radītāju galvās... Vēlākās filmas (Ringu sērija, The Ring sērija, arī Gothika un virkne citu filmu) ir šo paņēmienu "nočiepušas" un apstrādājušas, liekot skatītāju matiņiem celties stāvus baiļu dēļ, nu jau teju divu dekāžu garumā.

Arī citus mākslas paveidus filma ir ietekmējusi, sevišķi videospēļu sēriju Silent Hill, kuras veidotāji, acīm redzot, tik ļoti mīlējuši un mīl šo filmu, ka spēlē ir gan filmā atrodami ielu nosaukumi, citas vietas, gan personu vārdi, nemaz nerunājot par galvu kratīšanas elementa izmantošanu spēlē un kopēju mistērijas putriņu, ietekmētu no filmas, vistuvāk atspoguļotu Silent Hill pirmās daļas BAD endingā...

Filmu esmu redzējis tikai vienu reizi, šīs nedēļas sākumā. Atceros to, ka pēc filmas noskatīšanās ilgi domāju par to, un joprojām turpinu domāt un brīžos, kad atmiņā ataust filmas baisākie psiholoģisko šausmu momenti, mani neprātīgi pārņem patikas un baiļu skudriņas.
Pēdējo reizi šādi baidīts tiku tikai spēlējot Silent Hill un Fatal Frame sērijas videospēles.

http://www.imdb.com/title/tt0099871/

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu, ko gaidi, ibio, pērc/novelc (iesaku pirmo variantu) un baudi ĪSTU mākslu!!!

Pilns sakāmais | Komentēt | Add to Memories


Comments {0}