Dzīvsudraba sūrais liktens

« previous entry | next entry »
Apr. 7th, 2016 | 10:37
Skan: Evoken - Atra Mors

Nolēmu papētīt, kāpēc mans OM-1 mēra nepareizi gaismu. Vai tik tiešām tikai tādēļ, ka novecojuši un nāves agonijā niķojas gaismjutīgie elementi?

Nē, izrādās, ka baterijas, kuras paredzētas šai kamerai, ir dzīvsudraba baterijas - kuras vairs neražo, protams. Banotas. Tām voltāža bija 1.35V, bet analogas pieejamās ir vai nu sārma, vai sudraba oksīda 1.5 - 1.55V. Līdz ar to arī mērījumu kļūda - uzdzen bultiņu augstāk, nekā paredzēts. Sevišķi nestabila bilde turklāt ir ar sārma bačenēm. Un sārma bačene kā reiz ir aparātā - līdz ar to skaidrs, kur radās problēma ar ekspozīcijas kreisumu dažādos gaismas apstākļos un lietošanas sesijas ilgumu.

Risinājums?

MR-9 adapterītis + 386 sudraba bačene. Khem, sālīti - 50EUR. Bet pirkums vienreizējs un košēra eksponometra rādījuma dēļ var arī ziedoties. Gaidu šipingu : )

//Side note: Fočikam atkodās pašiņu (fuj) taimeris. Tā kā reiz remontēju nokārušos uzvilkšanas mehānismu, konstrukcija apmēram zināma. Bet nu, tā kā taimeri var eleganti aizvietot ar trosīti, nekustināšu smalko mehāniku nebūtiskas problēmas dēļ. Tīkamais taimera tarkšķis lai apaug ar nostalģijas kārtiņu tikmēr. Kas zina, varbūt pēc kāda laika iegādāšos jaunu kameru. Jaunu Olympus OM-1, jo tieši tik laba, manuprāt, ir šī kamera.

Tags:

Pilns sakāmais | Komentēt | Add to Memories


Comments {1}

Ivo

(nav)

from: [info]disfigurator
date: Apr. 13th, 2016 - 11:16
Pilns sakāmais

Pagāja 4 dienas un adapteris no UK klāt.

Tiesa pasūtīju 4 bačenes kopā ar to, bet atnāca 2. Kāds kaut kur arī vēstuli bija vaļā plēsis. Pastā, pieņemu. Bet, tā kā tās bačenes ir pāris EUR jautājums - lai nu paliek Latvijas Šmasta darbinieka (visticamāk) kabatā. Lūzeru bars padomju iestādē - ko tur daudz cepties...

Atbildēt