disfigurator

Dzīvsudraba sūrais liktens

Apr. 7th, 2016 | 10:37
No: : disfigurator

Nolēmu papētīt, kāpēc mans OM-1 mēra nepareizi gaismu. Vai tik tiešām tikai tādēļ, ka novecojuši un nāves agonijā niķojas gaismjutīgie elementi?

Nē, izrādās, ka baterijas, kuras paredzētas šai kamerai, ir dzīvsudraba baterijas - kuras vairs neražo, protams. Banotas. Tām voltāža bija 1.35V, bet analogas pieejamās ir vai nu sārma, vai sudraba oksīda 1.5 - 1.55V. Līdz ar to arī mērījumu kļūda - uzdzen bultiņu augstāk, nekā paredzēts. Sevišķi nestabila bilde turklāt ir ar sārma bačenēm. Un sārma bačene kā reiz ir aparātā - līdz ar to skaidrs, kur radās problēma ar ekspozīcijas kreisumu dažādos gaismas apstākļos un lietošanas sesijas ilgumu.

Risinājums?

MR-9 adapterītis + 386 sudraba bačene. Khem, sālīti - 50EUR. Bet pirkums vienreizējs un košēra eksponometra rādījuma dēļ var arī ziedoties. Gaidu šipingu : )

//Side note: Fočikam atkodās pašiņu (fuj) taimeris. Tā kā reiz remontēju nokārušos uzvilkšanas mehānismu, konstrukcija apmēram zināma. Bet nu, tā kā taimeri var eleganti aizvietot ar trosīti, nekustināšu smalko mehāniku nebūtiskas problēmas dēļ. Tīkamais taimera tarkšķis lai apaug ar nostalģijas kārtiņu tikmēr. Kas zina, varbūt pēc kāda laika iegādāšos jaunu kameru. Jaunu Olympus OM-1, jo tieši tik laba, manuprāt, ir šī kamera.

Tags:

Pilns sakāmais | Rādīt visus komentārus


Reply

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.