DIA+ 2012

« previous entry | next entry »
Oct. 9th, 2012 | 09:09
Skan: Satyricon

Cik ilgs laiks pagājis, kopš pēdējo reizi veicu patīkamās darbības ar diapozitīviem? Tādas kā attīstītās filmiņas saņemšana, uzlūkošana pret gaismu, labāko izvēlēšanās, sagriešana pa kadriem, iepakošana rāmīšos un visbeidzot skatīšanās? Ja atmiņa neviļ, 2011. gada novemrbis?
Kaut kā apnika gaidīt un dzīvot nu jau tikai no skenētiem materiāliem, kuri vienkārši NESPĒJ paņemt to dinamisko diapazonu no filmiņas, kas redzams. Tad nu vakar sapirku 100 Alfi "Dia Fix" rāmīšus ar AN stikliem, iepakoju filmiņas un paskatījāmies bildes no paceļošanas CR, DE un UK. Un, kur gadījies, kur ne - kā pa jaunam skatīties uz bildēm - citas krāsas, cits dinamiskais diapazons un skaidrība. SOOC projekcija > skenēšana un pēcapstrāde ar CS6. Raw power!
Tie 100 rāmīši gan ātri iztērējās - nepieciešamas vēl kādas 3 kastītes, lai saliktu rāmjos visu no 2011. gada novembra safočēšanas + kādas 5, lai pārpakotu padomju rāmjos sapakoto. Beigu galā stikla dotā aizsardzība nav sīkums. Ja vien kastīte nemaksātu 18Ls : D

Izskatās, ka dz/d svinēšu mazliet plašākās telpās Andrejsalas kompleksā. Tur tad varētu arī uztaisīt jaunajo bildīšu slaidšovu : )
 
Tags:

Pilns sakāmais | Komentēt | Add to Memories


Comments {3}

telefontubbie

(nav)

from: [info]telefontubbie
date: Oct. 9th, 2012 - 11:33
Pilns sakāmais

heheheh, vakardienas jautājums skolai par diapozitīviem aizķēra aizdomāties :D

Atbildēt | Pavedinājums


Ivo

(nav)

from: [info]disfigurator
date: Oct. 9th, 2012 - 11:47
Pilns sakāmais

Nu, varbūt ne gluži. Vienkārši pārvācoties visa mantība kastēs pie radiem. Tad nesen tikai saņēmos paņemt tikai projektoru un filmas, kastes atstājot. Un tad jau atskārtu, ka rāmīši beigušies. Un tad jau jāpērk jauni, jāpako un tā, kas tagad arī darāms.

Atbildēt | Ļaunuma sakne | Pavedinājums


Ivo

(nav)

from: [info]disfigurator
date: Oct. 9th, 2012 - 11:48
Pilns sakāmais

Ekrānu gan nepaņēmu - jāpērk A1 papīrs vai kaut kas tāds, uz kā bliezt virsū. Vakar uz mm papīra otras puses - bija pieņemami :D

Atbildēt | Ļaunuma sakne