Nepabeigtā dienasgrāmata


Reply To:

(bez virsraksta) @ 18:56

[info]dienasgramata:

Rakstnieks Salmans Rušdi ir apstiprināts par jauno Starptautiskās Rakstnieku organizācijas prezidentu.

56 gadus vecais darba «The Satanic Verses» («Sātaniskās vārsmas») autors, kurš agrāk dzīvoja Lielbritānijā, bet tagad mitinās Ņujorkā, organizācijas prezidenta amata pienākumus pildīs divus gadus.

Indijā dzimušais Rušdi, kurš sarakstījis arī tādus darbus kā «Midnight's Children» («Pusnakts bērni») un «The Moor's Last Sigh» («Mora pēdējā nopūta»), pavēstīja, ka viņam kā prezidentam ir vairāki mērķi, tostarp vairāk piesaistīt organizācijai jauniešus un koncentrēties uz notiekošo ASV.

Kad Rušdi bija spiests slēpties sakarā ar musulmaņu īstenoto vajāšanu par «The Satanic Verses» sarakstīšanu, Starptautiskā Rakstnieku organizācija bija viena no viņa aizstāvēm.

Tagad viņš dēvē to laiku par senu vēsturi un norāda, ka vēlas palīdzēt citiem māksliniekiem, kas nonākuši nelaimē.

«Protams, es esmu ļoti pateicīgs par Starptautiskās Rakstnieku organizācijas paveikto, un ir jauki dot kaut ko pretī,» Rušdi sacīja. «Kā rakstnieku organizācija, mēs esam pavadījuši daudz laika, apzinot nelikumības visā pasaulē, un tagad, manuprāt, ir īstais brīdis palūkoties, kas notiek šajā valstī (ASV).»

Rušdi uzsvēra, ka viņu satrauc izteikšanās brīvības ierobežojumi Amerikā, īpaši pēc 2001. gada 11. septembra teroristu uzbrukumiem.

Rakstnieks arī norādīja uz musulmaņu un musulmaņu zemju iedzīvotāju mocībām.

Viņš sacīja, ka pagājušajā gadā Amerikā uzvest darbu «Midnight's Children» bija ļoti sarežģīti, jo imigrācijas lietu ierēdņi pretojās iebraukšanas vīzas izdošanai radošās grupas dalībniekam Entonijam Zaki.
 

Your Reply:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..

Nepabeigtā dienasgrāmata