Nepabeigtā dienasgrāmata


7. Aprīlis 2003

(bez virsraksta) @ 11:40

izrauju lapu no ojāra vācieša
pielieku sāpošai vietai
iedarbība ir diezgan netieša
kā jau ikvienai lietai

aptinu netīru neibarta matu
apsvilinātam pirkstam
jums labāk neredzēt tādu skatu
kad kopā ar ņurbuli mirstam

atradu epnera nepālas biļeti
noslēpu raudošās acis
visus kabatlakatus izmetu
aptiekās bankrots un tracis
 

Comments

 
From:[info]teeja
Date: 8. Aprīlis 2003 - 12:47
(Link)
man nepatika Slaapina raxc par O.Vaacieti RL
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 8. Aprīlis 2003 - 13:02
(Link)
man vispār nepatīk Slaapins
[User Picture Icon]
From:[info]skuka
Date: 8. Aprīlis 2003 - 23:13
(Link)
Hhhh....
Man nebija nekādu iebildumu pret to, kā Š.improvizē un interpretē Vācieti, bet ja N.I. un I.R. ir citētas no nostāstiem, tas nav cmuki.
Bet dzejolis šis labs.
Tā pat kā iepriekšējie, starp citu.
Kas par desām, te Cibā gadās sastapt labāku dzeju kā, piemēram, "Forumā"...
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 9. Aprīlis 2003 - 00:46

Re: par nostāstiem

(Link)
2003.gads – Ojāra Vācieša gads

BNS
12. februāris 2003 05:01

Valdība otrdien atbalstīja Kultūras ministrijas ierosinājumu 2003.gadu pasludināt par izcilā latviešu dzejnieka Ojāra Vācieša gadu kultūrā.

Šādu ierosinājumu Kultūras ministrijai izteica Nacionālā kultūras padome, jo 13.novembrī ir šī 20.gadsimta latviešu literatūras ģēnija 70.dzimšanas diena, turklāt novembrī aprit arī 20 gadu kopš dzejnieka nāves.
"Jubileja var kļūt un tai jātop par nozīmīgu notikumu valsts mērogā, aktivizējot visu kultūras procesu. Vācietis izvēlējās grūtu misiju - garīgas apspiestības un ideoloģiska terora apstākļos būt par tautas sirdsapziņu, un tāds viņš joprojām paliek mūsu apziņā," norāda padome.

Rakstniece Nora Ikstena valdības sēdē sacīja, ka "Ojārs Vācietis simbolizē valsts un personīgās sirdsapziņas saskaņu. Būtu labi, ja caur šā gada izsludināšanu tāds princips ieietu mūsu dzīvē".

Uzsvērts, ka Vācieša literārais mantojums jāizvērtē ne tikai kā pagātnes stabilitāte, bet it īpaši kā "dzejnieka aktīvs un aktuāls uzrunājums mūslaiku sabiedrībai". Dzejnieka ētiskais maksimālisms ļoti nepieciešams Latvijai, kas gatavojas kļūt par Eiropas Savienības pilntiesīgu locekli. Dzejnieka darbi tulkoti lietuviešu, ukraiņu, bulgāru, krievu, igauņu valodā.

Tāpat Latvijas Rakstnieku savienība aicinājusi Kultūras ministriju apsvērt iespējas sarīkot Vācietim veltītu starptautisku konferenci, izdot dzejas krājumu un 13.novembrī organizēt dzejnieka piemiņas vakaru. Vācieša gads būtu rosinājums arī skolām, bibliotēkām, visām kultūras institūcijām iedziļināties dzejnieka daudzveidīgajā radošajā devumā, uzskata idejas autori. Paredzēts arī izsludināt projektu konkursu, lai apzinātu citus iespējamos jubilejas pasākumus.

Vācietis dzimis 1933.gadā Trapenes pagastā. Strādājis laikrakstā "Literatūra un Māksla", žurnālos "Draugs" un "Zīlīte". Viņa pirmais dzejolis publicēts 1950.gadā, bet pirmais dzejoļu krājums "Tālu ceļu vējš" izdots 1956.gadā. Vācietis rakstījis arī aprakstus un recenzijas. Dzejai raksturīga sabiedriski politiska aktivitāte, pārdzīvojuma spēks un domas asums.

BNS
[User Picture Icon]
From:[info]skuka
Date: 9. Aprīlis 2003 - 08:26

Re: par nostāstiem

(Link)
Podvela Šlapina suka BNS, odnako.
From:[info]teeja
Date: 9. Aprīlis 2003 - 12:55

Re: par nostāstiem

(Link)
:) taads vaards no skukas mutes :)

man nav nekas pretim ja apshauba Vaaciesha kanonizaaciju, nav nekas pret S., man vienkaarshi likaas, ka tas raksts ir haltuura,,, un jaatziist haltuuras vinjam shad tad gadaas uzrakstiit.

jaa, bet aptieka ir monstrs, tochna, kaut kaada dzirkstele ir tajaa ko raxti. bet to jau tu noteikti ne 1.reizi dzirdi.
[User Picture Icon]
From:[info]skuka
Date: 9. Aprīlis 2003 - 13:24

Re: par nostāstiem

(Link)
No manas mutes?:DDDD
s(k)uka-suka

Nepabeigtā dienasgrāmata