Nepabeigtā dienasgrāmata


Reply To:

(bez virsraksta) @ 21:58

[info]dienasgramata:

Tātad, kāpēc balsot par Vienotību?

1. Plašāka izvēle plusiņu un svītrojumu ziņā. Vienotībā ir ļoti daudz atšķirīgu deputātu kandidātu – ir profesionāli politiķi ar vairāku Saeimu pieredzi, ir jauni kandidāti, kas pievienojās Vienotībai tikai pirms gada, ir arī tādi, kas pievienojās šogad. Balsojot par Vienotību, tu vari izvēlēties sev pieņemamāko deputātu sastāvu un ietekmēt arī to, kāda būs Vienotības frakcija.

2. Valsts politikas pēctecība. Vienotības Ministru prezidenta kandidāts ir Valdis Dombrovskis. Dombrovska valdība ir nodrošinājusi krīzes pārvarēšanas politiku, kas guvusi starptautisku atzinību, nostiprinājusi Latvijas reputāciju un devusi Latvijai augstu finanšu reitingu aģentūru novērtējumu. Valdības vadītāja maiņa šajā situācijā tiktu iztulkota kā valsts politikas maiņa, kas vairotu šaubas un neskaidrību. Vienotība nodrošinātu politisko pēctecību valdībā.

3. Vienotībā nav fanātiķu, kas akli sekotu absurdām idejām. Vienotība ir centriska politiska partija, kas sevī apvieno politiķus ar atšķirīgiem uzskatiem daudzos jautājumos, piemēram, jautājumā par progresīvo nodokli vai tautas vēlētu prezidentu. Tas garantē padziļinātu iekšēju diskusiju un labākā lēmuma pieņemšanu, nevis turēšanos pie kādas ideoloģijas par katru cenu. Vienotība ir pragmatiska un atvērta profesionāļu viedoklim.

4. Viņiem ir, ko zaudēt. Vienotība ir partija, kas veidojusies grūtā, taču dabiskā ceļā, ilgākā laika posmā tuvinoties un vienojoties dažādiem politiskiem spēkiem – sākot ar 2002. gadā dibināto Jauno laiku un beidzot ar šogad sadarbības līgumu noslēgušo organizāciju Progresīvie. Vienotība ir partija, kas dibināta uz palikšanu, nevis veidota kā īslaicīgs biznesa projekts.

5. Lielāka atvērtība sabiedrībai. Vienotība ir partija, kas lielu uzmanību velta komunikācijai ar vēlētāju – tai ir atvērtais birojs, kas darbojas ne tikai priekšvēlēšanu laikā, tai ir sava avīze, kas tiek izplatīta bez maksas arī starpvēlēšanu periodā, tai ir aktīva mājas lapa, regulāri notiek videočati un tikšanās ar vēlētājiem. Vienotība ir partija, ar kuru iespējams sarunāties.

6. Vienotībai ir visplašākā un aktuālākā programma – tās jaunā vērtību deklarācija ir pieņemta šogad, tās politiskā programma (70 lpp) uzrakstīta pirms gada un aptver visas jomas, tās 4000 zīmju programma 11. Saeimas vēlēšanām nosauc 40 svarīgākos šobrīd risināmos jautājumus, tās Ministru prezidenta kandidāta Valda Dombrovska plāns “Ražošana, darbs un izglītība” apraksta konkrētas ieceres valsts ekonomiskās attīstības atbalstam tuvāko 3 gadu laikā. Ir, ko palasīt, pastrīdēties un vēlāk turēt pie fiksētā vārda.

7. Vienotībā nav nejaušu cilvēku, kas iekļauti kandidātu sarakstā to popularitātes vai atpazīstamības dēļ. Tur nav populāru dziedātāju, aktieru vai komponistu, kas ievēlēšanas gadījumā atsēdētu savu termiņu bezdarbībā. Katrs Vienotības deputātu kandidāts ir izvēlējies politiķa amatu un ir gatavs strādāt šajā jomā ilgākā laikā posmā.

8. Vienotība prot atzīt savas kļūdas un ir centusies tās labot – prātīgi, apdomīgi un bez populisma. Ja ir pierādījusies kādu politiķu apšaubāma rīcība, tie ir izslēgti no partijas. Ja kādi politiķi nav spējuši vēlētāju uzticēšanos savā amatā, tie ir mudināti atkāpties un pārdomāt savu turpmāko politisko darbību. Šī iemesla dēļ atkāpās Linda Mūrniece, šī iemesla dēļ šogad nekandidē Artis Kampars. Vienotība nav ideāla, taču cenšas kļūt labāka.

9. Vienotībai ir jāiegūst pietiekams vietu skaits nākamajā Saeimā, lai bez tās nebūtu iespējams izveidot valdības koalīciju. Jebkurš cits prognozējamais koalīcijas sastāvs (ZRP+SC, SC+ZZS, ZRP+Nacionālā apvienība) rada šaubas par Latvijas ārpolitiskā un iekšpolitiskā kursa pēctecību.

10. Kā teica Baiba Strautmane - Vienotībā ir vislielākais veselā saprāta īpatsvars, salīdzinot ar visiem citiem piedāvājumiem.
 

Your Reply:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..

Nepabeigtā dienasgrāmata