Nepabeigtā dienasgrāmata


Reply To:

(bez virsraksta) @ 18:59

[info]dienasgramata:

Sidneja, 25.nov., LETA--AFP. Aptuveni 6000 savvaļas kamieļu apsēduši kādu nomaļu Austrālijas pilsētu, meklējot ūdeni, izpostot infrastruktūru un klaiņojot pa lidmašīnu skrejceļu, trešdien ziņo amatpersonas.

Daļu valsts ir pārņēmis ilgstošs sausums, un vismaz vienas Austrālijas vidienes pilsētas iedzīvotāji baidās atstāt mājas trakojošo kamieļu dēļ, teikts Ziemeļu teritorijas valdības paziņojumā.

"Dokerriveras kopienu, kurā ir aptuveni 350 iedzīvotāju, aplenkuši 6000 mežonīgu kamieļu," teica vietējās pašvaldības ministrs Robs Naits.

Pēdējās nedēļās izslāpušie dzīvnieki iebrūk pilsētā, meklējot ūdeni, bojājot visu savā ceļā un izvietojoties uz lidmašīnu skrejceļa, kas rada problēmas saslimušu iedzīvotāju evakuācijā.

"Daži kamieļi tiek samīdīti, un beigtie dzīvnieki rada veselības problēmas kopienā," teica Naits.

Pa Austrālijas centrālo daļu klīst vairāk nekā miljons savvaļas kamieļu, veidojot pasaulē lielāko savvaļas dzīvnieku ganāmpulku. Tie līdz ar ēzeļiem un zirgiem izposta tuksneša trauslo ekosistēmu un ūdens avotus, kā arī bojā augu valsts atjaunošanas projektus, izraujot augus ar visām saknēm.

Vietējās padomes saņem papildu līdzekļus dzīvnieku atšaušanai, taču Makdonelšīras mērs Greiems Teilors teica, ka ir nepieciešama steidzama rīcība.

"Mēs baidāmies par bērniem, kuri skraida apkārt un grib rotaļāties ar kamieļiem," viņš teica raidsabiedrībai ABC.

Teilors teica, ka kamieļi ar helikopteriem tiks izdzīti no pilsētas un nošauti.

Kamieļi tika ievesti Austrālijā kā nastu nesēji dzīvnieki XIX gadsimta beigās un XX gadsimta sākumā, taču, attīstoties dzelzceļa un sauszemes ceļu satiksmei, tika palaisti savvaļā.
 

Your Reply:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..

Nepabeigtā dienasgrāmata