Nepabeigtā dienasgrāmata


8. Aprīlis 2009

(bez virsraksta) @ 08:47

Diena: "FoxNews.com filmu kritķis Rodžers Frīdmens zaudējis darbu pēc tam, kad recenzējis nelegāli lejupielādēto filmu "X-cilvēki. sākums: Vilknadzis" (X-men Origins: Wolverine), ziņo Reuters.


Nepatikšanas ar jauno "X-cilvēku" sērijas filmu sākās jau pagājušajā otrdienā, kad internetā nelegāli nokļuva filmas kopija, lai arī tās pirmizrāde ASV paredzēta 1.maijā (Latvijā - 29.aprīlī). Kompānija "Fox" nekavējoties paziņoja par zādzību un nepabeigta darba izplatīšanu, un pie izmeklēšanas darbu sāka Federālās izmeklēšanas birojs.

Taču šie soļi neapturēja Frīdmenu, kurš pašrocīgi lejupielādējis filmu internetā, un uzrakstījis visnotaļ pozitīvu atsauksmi par to savā slejā jau ceturtdien. "Šaubos, ka kāds cits ir redzējis šo filmu. Taču visi var būt mierīgi. Es esmu sajūsmā par to, cik lielisks "Vilknadzis" ir izdevies. Tas pārspēj jebkuras cerības," savā slejā rakstījis Frīdmens. Taču vienlaikus viņš arī slejā aprakstījis, cik vienkārši lejupielādēt jebkuru fiilmu vai televīzijas šovu, kā arī neveiksmīgi pajokojis, ka arī turpmāk varētu filmas iegūt nelegālā ceļā.

Kompānija "Fox" jau piektdien izplatīja paziņojumu, kurā nosodīja Frīdmena rīcību. "Šī rīcība ir nepieņemama, un mēs to kategoriski nosodām, neatkarīgi no tā, vai viņa rakstītā atsauksme ir pozitīva vai negatīva". Līdzīgi reaģēja FoxNews.com māteskompānija News Corp., norādot, ka, tikko kā pamanījuši Frīdmena komentāru, tas ticis izdzēsts no Fox News mājaslapas.

Pēc pāris dienu ilgušām pārrunām, kuru laikā abas puses atteicās no konkrētiem komentāriem, Frīdmens tomēr atlaists no darba."
 

Comments


Nepabeigtā dienasgrāmata