Nepabeigtā dienasgrāmata


Reply To:

Pētnieciskā žurnālistika @ 08:38

[info]dienasgramata:

Mango aptaujāja sabiedrībā pazīstamus cilvēkus, lai noskaidrotu, vai viņiem piemīt paradums lasīt mazmājiņā.

Biologs un politiķis Indulis Emsis atzina, ka lasa tikai nopietnās vietās un tualete neesot šo vietu sarakstā. "Lasu gultā, pie galda, atpūtas krēslā, bet ne tualetē," atklāja Emsis un piebilda, ka lasa visu ko - gan grāmatas, gan žurnālus, un bieži vien gadoties, ka vienlaikus tiek lasītas vairākas grāmatas. Dzelteno presi gan bijušais Latvijas premjers, kurš 2007.gadā bija iejaukts aizdomīgajā "Emša portfeļa" skandālā, nelasot - tikai tajos retajos gadījumos, ja kāds atnesot un īpaši norādot uz kaut ko, kas obligāti jāizlasa.

Ekspolitiķis un uzņēmējs Vilis Krištopāns Mango pastāstīja, ka ar lasīšanu tualetē neaizraujas. "Man tam gluži vienkārši nav laika. Neesmu no tiem, kas stundām ilgi sēž uz poda," skaidroja Krištopāns. Visu sev nepieciešamo informāciju viņš iegūstot internetā, šad tad palasot kādu grāmatu. "Avīzes neesmu pircis jau ļoti sen, žurnālus arī nē. Ieslēdzu internetu, un 15 minūšu laikā man viss ir skaidrs," tā Krištopāns.

Dziedātāja Aisha tualetē nelasot un nekad par to pat neesot aizdomājusies. "Vieni, uz poda sēžot, lasa, citi nedara neko. Es nelasu, bet, ja kāds to dara, man ir vienalga," atzīst dziedātāja un piebilst, ka viņas ģimenē nevienam šāds ieradums nepiemītot. Jaunajai zvaigznei liekoties, ka tā vispār esot vīriešiem raksturīgāka lieta.

Latvijas supergrupas Prāta vētra bundzinieks Kaspars Roga, jautāts, vai lasa tualetē, paziņoja, ka bez lasīšanas nespējot iedomāties labierīcību apmeklēšanu. "Tualetē lasu visu. Ja nav pa rokai kāds žurnāls, varu lasīt arī informāciju uz šampūna pudeles vai gaisa atsvaidzinātāja. Kaut kas ir jālasa, citādi nav reāli," atzina Roga, kura tualetē mēdzot izveidoties neliela bibliotēka ar izlasītajiem žurnāliem.

Televīzijas seja Juris Šteinbergs pastāstīja, ka viņš arī esot no tiem, kas tualetes apmeklējumu bez lasīšanas nevarot iedomāties. "Lasu visu, kas gadās pa rokai. Grāmatas gan nelasu, tām atrodu laiku citā vietā," atzīst Šteinbergs.

Sportiskais mūziķis Andris Kivičs, jautāts par lasīšanu tualetē, atbild: "Protams, ka lasu tualetē! Laiks taču ir jāizmanto lietderīgi, vai ne?!" Arī viņš lasot daudz ko, tajā skaitā jaunākos žurnālus, bet šobrīd aizrāvies ar grāmatu par atlētismu - fitnesa rokasgrāmatu, kas viņam atsūtīta no ASV un kas esot īpaši interesanta.
 

Your Reply:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..

Nepabeigtā dienasgrāmata