Nepabeigtā dienasgrāmata


Reply To:

(bez virsraksta) @ 21:34

[info]wu commented on [info]dienasgramata's post:

Tiesa ir instruments, kuru sabiedrība izmanto. Un kā jebkuram instrumentam, tai ir savs situāciju apgabals, kurā tā strādā precīzi (kļūda ne lielāka par), bet ārpus šī apgabala tā strādā ne tik precīzi (kļūda lielāka par). Nu, kā jebkurš mērinstruments fizikā, piemēram. "Kļūda" šajā gadījumā ir "nepareizu spriedumu %"

Tātad, tiesa ir parupjš instruments, kurš vairāk vai mazāk ir pietjūnots tā, lai tas vairāk vai mazāk strādātu vairumā tipveida situāciju. Un kopumā tiesa labi pilda savu funkciju "uzturēt sabiedrībā stabilitāti ne mazāku, kā". Nu tie gadījumi, kuros tiesa aizšauj greizi... nu gadās protams :))) Pasaulē situācijas gadās ir bezgalīgi daudzveidīgas, bet sabiedrība, kāda tā ir šobrīd, ir parupjš instruments pēc definīcijas.

Karmas likums ir smalkāks instrumens, kas dara to pašu, bet precīzāk. Pilnīgi precīzi. Tas tā ir, ja uz šo skatās saprātīga cilvēka apziņa.

Bet ja uz to skatās profāns, tad viņš neredz dharmakaju un līdz ar to neredz karmas likumu un sakarību starp rīcību un "atsitienu", un viņš sāk veidot visādus kruķus, kā "tiesa", lai šo "sakarību" "ieviestu". Lai kaut kā atturētu citus profānu, kuri arī neredz karmas likumu, no muļķīgu darbību darīšanas.

Ja pieņemsim hipotētisku situāciju, ka daudzi ierauga šo karmas likumu, tad pašreizējo tiesu izzušana ir tikai laika jautājums. Līdzīgi, ja cilvēkam, kuram bija lauzta kāja, šī kāja sadzīst, tad kāda ir jēga turpināt staigāt ar kruķiem? :))))
 

Your Reply:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..

Nepabeigtā dienasgrāmata