Nepabeigtā dienasgrāmata


Reply To:

(bez virsraksta) @ 12:20

[info]divi_g commented on [info]dienasgramata's post:

Nu bik mierīgāk, ok? Piemēram, Izraēla nav mana "elkvalsts" :)

Mediji Latvijā par Latvijas ārpolitiku - jā, tie tiešām atspoguļo valdības nostāju. Taču es vairāk biju domājis ne-Latviju un ne tikai ārpolitiku, kad rakstīju par "sazvērestības meklētājiem"-žurnālistiem. Un es sliecos uzskatīt šo ziņu par neprecīzu un varbūt pat tendenciozu šīs te grupēšanas pēc reliģiskās pazīmes dēļ. Jo šāds virsraksts uzkurina kaislības gan starp anti-islamistiem (kuri var priekā berzēt rokas un teikt "Re, re, tā viņiem vajag!"), gan starp viņu oponentiem (kuri var piesaukt diskrimināciju pēc reliģiskās pazīmes). Vai tas ir vajadzīgs? Un vēl šis virsraksts netieši apgalvo, ka atlaišanas iemesls ir bijusi reliģiskā piederība, nevis tas, ka šie cilvēki ir "dažādos laika posmos darbojušies teroristu nometnēs Pakistānā un Afganistānā".

Protams, viņiem ir tiesības, un viņiem ir jābūt tiesībām. Taču mani interesē, kāds ir pamats Tev teikt "neviens nav pierādījis, ka viņi var ko apdraudēt" un "šis ir kolektīvā soda paveids", kādi informācijas avoti vēl ir Tavā rīcībā, bez šīs ziņas? Vai Tev ir informācija, ka apgalvojums par tām pašām teroristu nometnēm ir nepatiess? Jo, ja šie Tavi citētie apgalvojumi balstās tikai uz vienu īsu ziņu un priekšstatiem, tad tas ir tā bik pašķidri.

Manā skatījumā imho drīzāk ir nevis lojalitāte valdībām, bet gan kaut kāds ne pārāk optimistisks priekšstats par starptautisko stāvokli, ārpolitiskajām izredzēm un situācijas attīstību starp nosacīti kristīgo un nosacīti islamisko pasauli.
 

Your Reply:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..

Nepabeigtā dienasgrāmata