Nepabeigtā dienasgrāmata


Reply To:

(bez virsraksta) @ 10:35

[info]dienasgramata:

Pirmo reizi Latvijā veikta dzimumlocekļa piešūšanas operācija


Rīga, 21.jūl., LETA. Pirmdien, 17.jūlijā, pirmo reizi Latvijā veikta dzimumlocekļa piešūšanas operācija, kura ilga trīsarpus stundas, aģentūru LETA informēja operācijas veicējs Latvijas Plastiskās un mikroķirurģijas centra (LPMC) plastikas ķirurgs Aivars Tihonovs.

Trīsdesmit gadus vecais vīrietis ar pilnībā nogrieztu dzimumlocekli un lielu asiņu zudumu LMPC nogādāts 17.jūlija naktī ar neatliekamo medicīnisko palīdzību no Rīgas rajona, un ārsti uzreiz ķērušies pie darba. Operācijai pieaicināts arī urologs Rolands Dāle.

Tihonovs stāstīja, ka vīrietis bija lietojis alkoholu un viņa asinīs konstatētas trīs promiles alkohola. Raidījums "Panorāma" ziņoja, ka vīrietis esot saderējis uz 1000 latu, ka nogriezīs sev dzimumlocekli.

Operācija noritējusi veiksmīgi, taču tikai pēc pāris dienām varēs spriest, vai loceklis pieaugs vai ne, jo vasarā, kad ir karstāks laiks, audi ātrāk iet bojā, sacīja ķirurgs. Pēc viņa teiktā, dzimumloceklis bija novārtīts ar smiltīm vai ko tamlīdzīgu, tādēļ, lai gan tiek lietotas antibiotikas, var attīstīties infekcija.

Ārsts pieļāva, ka, iespējams, vēl vajadzēs veikt operācijas - ja dzimumloceklis novārtīts ar smiltīm un attīstījusies infekcija, varētu būt nepieciešama ādas pārstādīšana un operācija brūču tīrīšanai.

Locekļa dzīšanu ietekmē arī pacienta veselība, zaudēto asiņu daudzums un tas, ka viņš ir smēķētājs, sacīja ārsts. Pēc viņa sacītā, šādu piešūšanas operāciju laikā tiek sašūta viena artērija un divas vēnas - šie asinsvadi ir ļoti trausli.

Ja cilvēks izpīpē cigareti, asinsvadi sašaurinās, kas veselam cilvēkam ir normāla reakcija, bet operāciju pārcietušajam cigaretes izpīpēšana var radīt asinsvadu spazmu, kas var sabojāt paveikto, un piešūtais loceklis var atmirt, sacīja ārsts.

Viņš stāstīja, ka vidēji gadā pasaulē šādas operācijas notiek reti - divas vai trīs.

Locekļa amputācija arī notiek reti, jo parasti seksuālās reprodukcijas orgānu nosedz drēbes. Šādi negadījumus var izraisīt rotējoši spēka instrumenti, sprādziens vai dzīvnieka kodumi. Šajos gadījumos audi ir stipri sadragāti un defekts ir tik liels, ka piešūšana jeb replantācija parasti nav iespējama.

Dzimumlocekli sev mēdz nogriezt arī garīgi slimi cilvēki, kuriem parasti amputēto locekli nepiešuj, jo pastāv risks, ka viņi to darīs vēlreiz, sacīja ārsts.

Gadās, ka locekli greizsirdības dēļ nogriež sieva vai draudzene, vai arī tā paša iemesla dēļ to izdara pats vīrietis, teica mediķis.
 

Your Reply:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..

Nepabeigtā dienasgrāmata