*Di_wine*

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
http://www.tvnet.lv/zinas/viedokli/333451-latvijas_pamesana_veids_ka_nezaudet_statusu_sabiedriba
Ui, kaa man besii shitie gudriishi, kas pashi arzemees tik vien daudz laika pavadiijushi, kaa pagozeejushies Itaalijas sauliitee vai apskatiijushi Eifeljtorni!
Braukt uz citu valsti un saakt jaunu dziivi ir milziigi smags leemums, visbiezhaak izmisuma vadiits, jo cilveeks nevar dziivot tikai no patriotisma, mezha un juuras! Taa ir cita vide, valoda un kultuura, viss svesh, viss jaasak no nulles.
Kaads vel statuss - tu te esi nekas, kaarteejais labas dziives tiikotaajs vieteejo aciis, melnais straadnieks. Viss saakas no nulles - uzticiibas un labnveelibas ieguushana, jauni draugi un arvien labaaki darbi. Smagi.
Un nav runa tikai par labklaajiibu, bet par to, kaa tu juuties valstii, kurai neesi vajadziigs, kur nav ne darba, ne pabalstu, bet beerns maiziiti prasa un kvalitatiivai dziivei vinjam vajag arii gramatas skolai pirkt, nerunaajot par apgjerbu un konchaam.
Peedeejaas dienas milziigi daudz sarunu ar Amerikas latvieshiem, kuri te nokljuvushi dazhaados laikos un veidos. Milziigi daudz atzinju! Par valsti, valstiskumu, politiku, vietas noziimi, sabiedriibas noziimi, sisteemu, globalizaaciju...
Un, kas interesantaakais, man ir sajuuta, ka tai saujinjai, kas tepat blakus dziivo, tai kopienai ir 100x vairaak latvietiibas, nekaa visaa Latvijaa kopaa. Tradiicijas un dzimtene kaa veertiiba.
Eu un nevajag par to, ka labaak pastalaas, bet ka tikai dzimtenee. Mes nedzivojam Viduslaikos. Mees esam cilveeki, kas ir pelnijushi dzivot cilveeka cieniigu dzivi.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
[User Picture]
On June 2nd, 2010, 10:48 pm, [info]neviens commented:
Nesāpīgākais veids un latvieši atbalsta latviešus un brauc tur kur brauc citi latvieši.. :D Kā tad..

Smags un izmisuma vadīts lēmums, tam gan piekrītu..

[User Picture]
On June 3rd, 2010, 04:18 am, [info]di_wine replied:
Ir smagi, ir. Vieta, kur esi dzimis, kur ir tava gjimene - taa vienmer bus tuva un miilja, un to pamest ir gruuti.
[User Picture]
On June 3rd, 2010, 01:14 pm, [info]kro replied:
jābrauc prom ir kompānijā, e.g. pa 10, tad viss ir ayt.
* * *
[User Picture]
On June 11th, 2010, 09:05 am, [info]delvira commented:
Ne vienmer ir smagi lemumi - mans bija viegls, dabisks un sajuusmiigs, taads, kaa reizem taa sajuuta, ka citadi nemaz nevareja :-)

Bet jaa, sakums, protams, bıja ne tikai skaists, bet ari gruts, kaut darbs uzreiz labs. Kulturas iepazisana man skiet ir tads muuza process, bet tikai tagad, pec 9menesiem mani sak rasties kada nebut izpratne (skita, ka tada ir jau surp braucot) un jutos puslidz adaptejusies :-)

* * *
On July 13th, 2010, 06:28 pm, [info]mans_psihiatrs commented:
nu,ta latvietība šiem ir vairāk,jo,tiri psiholoģiski,aj esi sveša vidē cilveks no tava rajona,skolas jeb tas,kas runā tavā valoda tev ir labakais čoms.

attiecigi,arī ta latvietiskuma lieta,palūk,ka meksikāni,puertorikāņi,dominikāņi,haitieši un kubieši biedrojas pa ASV,ta dara visi emigranti,tas ir normāla parādība.

par latviešu tradicijam-es gan gribu izvirzīt teopriju,ka tiem Eimerikas lv vnk darīt nav ko,5tapec macas tautasdziesmas,savukārt LV latviešiem pilnīgi pajāt uz tradicijam,ka jau minēji,ja nav ko est,tad tev ne līdz tradicijām ir.

vsp,manā skatijuma planty of Eimērikas latvieši ir pinpji,kas dzīvo vēl tā devētajos "ulmaņlaikos".

Kapec tik negatīvi?man,redz,viens tads ulmaņlaiku krabis deklarēja,ka 300 lati esot ļoti laba alga
(bļe,ja tā bija 1939.g tas nenozimē,ka tagad)
Un vēl visadi brinumi no viņiem dizrdēti,ko mēs,vietējie,uzskatam par absurdu.

anyway,nedaudz oponēšu arī Tev!
par to statusa nezaudeshanu "gudrais" tvnets nav kļudijies,iečeko no psiholoģiskā aspekta-ja es šeit stradāju par kkadu tur menedžeri rōzā kreklā un vaksētām padusēm,palieku bez darba,šeit es
par krāvēju ostā nestradāšu,jo 1)nehuja nemaksā

2)visi mani saldie draugi par mani rēks,tapec es aizdodos uz UK un krauju kastes tur,kur neviens mani nepazīst

nu,protams,ka iemesls primārais ir atalgojuma kardinālā starpība,bezdarbs un musu debilā LV,kur maskā nodokļus,u ntev veinu jauku dien upasaka,ka bezdarbnieku pabalstam būs "griesti",tas pohuj,ka tu nodokļus esi maksajis no pamatīgas naudiņas,tevi oficiali aplaupa,naher to vajag,labak cililizeta valstī

[User Picture]
On July 13th, 2010, 06:47 pm, [info]di_wine replied:
Nu nez, tie latvieši, ko es satiku, tur ir labāk informēti, nekā mēs te, spriež loģiski un pamato viedokli. Nekādu pretenziju, forši cilvēki. Laikam un notikumiem seko līdzi.
Principā par šo tēmu - aizbraukšanu utt. - vēl kaut kādas rindas drīzumā uzbliezīšu. Man liekas, tur ne tikai kaut kāds sūda statuss, tur katra cilvēka individuālās rakstura iezīmes nospelē lomu, cik kurš gatavs ciest un pavilkt. Kā arī tas, vai esi viens un jauns, vai ar ģimeni un bērniem.
Ai nu pofig, pārāk nopietna tēma :)
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry