15 Decembris 2008 @ 20:26
 
Patiesībā nolaižas rokas - es, latviešu sieviete, grasos vismaz nelielu sava mūža daļu kaut cik sasaistīt ar radošām nodarbēm, bet gād dēmit, es taču esmu visnemākslinieciskākā persona no visām man pazīstamajām, manī nav ne grama tās šķietamās izsmalcinātības, nav tā dievišķā starojuma, kuru redzu starojam no pārējiem, visiem tiem gudrajiem un skaistajiem, kad tie deldē nošņurkušā paskata molbertus un ar skatienu caururbj gleznošanas telpas uzstādījumus - atzīstu, izjūtu zināmu kaislību pret šīm nodarbēm, tās man padodas visnotaļ labā līmenī un pasniedzēji man pie auss sajūsmā spiedz 'Sakārto līnijas - deviņi!' vai arī 'Jā, tavos darbos ir manāms tas, nu kā lai pasaka - gleznieciskais jūtīgums!', it kā jau nebūtu, par ko sūdzēties, pēc dažiem gadiem man iešķiebs diplomu un palaidīs peldēt lielajā reklāmas dizaina dīķī, bet pašai tomēr liekas, ka ar savām, khmm, izpausmēm es apgānu visu, kas jelkad šajā jomā ir bijis radīts, tā vien gribas izņemt dokumentus no rava un haltūrēt par sētnieci Kurzemes Namos. Kur te gals, kur sākums, šajos pārdesmit vārdos drošvien ir vismaz divdesmit svaigas pretrunas, bet tas jau vairs nav svarīgi, pretrunu beidzamajā laikā ir saradies tik daudz, ka bail pat domāt - piecdesmit astoņi viedokļi par vienu tēmu un nav nekāda kopsaucēja.
 
 
( Post a new comment )
[info]aluka on 15. Decembris 2008 - 21:03
Neuztraucies par mākslinieciskumu, par to vispār nav jēgas aizdomāties. Kur nu vēji aizpūtīs, tur aizpūtīs un nebūs nemaz laika domāt, esi māxleniex vai nē : D.

& man ir teicis 1 mākslenieks, ka skolas un universitātes laikā viņam bija vissūdīgākie darbi, daļēji tāpēc, ka dod idiotiskus uzdevumus, daļēji arī, ka viss kreatīvs tiek izsūkts, šos idiotiskos darbus darot.

Nu un man 1ajā kursā arī likās, "Ko es te, ellē, daru", bet tak sūda planšetes tev darbā nebūs jālīmē un jāglezno arī nebūs. Tāpat kā 1 arhitekts galīgi zīmēt nemāk, a viņam visi pasūta savas sūda mietpilsoniskās mājeles.
(Atbildēt) (Link)