reliģiskais moments - [entries|archive|friends|userinfo]
reliģiskais moments

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Nov. 25th, 2009|07:55 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]de_profundis
Date:November 26th, 2009 - 10:17 am
(Link)
mhm, piesardzīgs - pret ko? pret to, lai baznīcā nenāktu geji, nēgeri, muitnieki un prostitūtas?!
[User Picture]
From:[info]ieva
Date:November 26th, 2009 - 03:50 pm
(Link)
nē, pret dziļas tradīcijas izmaiņām tipa. reāli man kā kristietim par to sieviešu mācītāju jautājumu nav īsti viedokļa. neesmu ne gana domājusi, ne pētījusi. bet man ir viedoklis kā dzimumu līdztiesības, vispārējas demokrātījas utt. atbalstītājam, jā. tomēr tā ir divu lietu jaukšana kopā. teorētiski, manuprāt, baznīcai nav jāpieņem lēmumi, balstoties uz sociālo spiedienu, piemēram. tā varētu lemt apstiprināt sieviešu ordinēšanu, ja tur nez, kolektīvi meditējot, lūdzot un diskutējot par konkrēto problēmu, visiem atbildīgajiem nāktu apjausma, ka šāda prakse ir pieļaujama un atbalstāma tādu un tādu iemeslu dēļ. saproti? ka dotajā reliģijā un kopienā tas ir būtiski kaut kādu šai ticības kopienai specifisku iemeslu dēļ. pretējā gadījumā baznīca draud saplūst ar visu valstisko un sociālo, un diezgan lielā mērā zaudēt kaut kādu autonomu jēgu. vismaz tā es redzu baznīcu, tās vēlamo pozīciju visā šajā modernajā putrā, kaut sociālajā sfērā esmu radikālns pretdiskriminācias centienu atbalstītājs, precīzāk, atbalstītāja. bet par tā paša vanaga pieminētajām viendzimuma laulībām vispār ir atsevišķs jautājums.

(ai, es tikko pamodos, ceru, ka var apmēram saprast, bet pie vārdiem pagaidām vēl nav laiks piesieties - tie vēl nav iesiluši)
[User Picture]
From:[info]de_profundis
Date:November 26th, 2009 - 05:43 pm
(Link)
nē, baznīcai noteikti nav jāpielāgojas sabiedrības prasībām, bet arī baznīcā pašā notiek reformas, kad pēkšņi kāds iekšienē kaut ko vēlreiz paskatās un pēkšņi "saprot". pirms 600 gadiem neviens vēl nevarēja iedomāties, ka priesterim varētu ļaut precēties.