reliģiskais moments - [entries|archive|friends|userinfo]
reliģiskais moments

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Apr. 8th, 2021|11:01 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
From:[info]saka_taisniibu2
Date:April 8th, 2021 - 07:49 pm
(Link)
kāpēc tu izdzēsi? kāpēc jādzēš, tiklīdz beidzot parādās kāda interesanta domu apmaiņa par institucionalizētās kristietības iedabu un kritiku pret to, ko pasludini par "objektīvu huiņu"?
[User Picture]
From:[info]de_profundis
Date:April 8th, 2021 - 08:05 pm
(Link)
tāpēc ka Tu neproti normāli diskutēt! es reāli brīnos, kā tu skaities akadēmiskas iestādes mācībspēks. es manuprāt ļoti korekti iesāku šo diskusiju, un panesas atkal demagoģija un emocionāli apvainojumi. esmu tev devusi ļoti daudz iespēju un sākusi no ļoti pazemīgām pozīcijām. sorry, not possible. tu nekad neatbildi uz jautājumiem, sāc tikai kaut kādas kirkegoriskas gaudas ar pirkstu rādīšanu. vienkārši situācijas un sarunu biedra izjūta nav tava stiprā puse. iespējams tāds formāts kur tu no priekšas runā un citi klausās ir vienīgais tev piemērotais, bet man tāds neinteresē.
From:[info]saka_taisniibu2
Date:April 8th, 2021 - 08:21 pm
(Link)
es vienkarši redzu, ka kāds cilvēks - un personas mani bezgalīi neinteresē - saka melus par Kristus baznīcu, tāpēc arī komentēju, mēģinot šos melus atspēkot un parādīt, ka patiesībā ir citādi. bet tu visu laiku apvainojies, jo tevi neglauda pa spalvai, nav kaut kāds empātiskais mambo džambo vai kas tik vēl ne, nav "pozitīvie vaibi". varbūt nevajag visu laiku apvainoties. es uzbrūku idejām, ne cilvēkiem.
[User Picture]
From:[info]de_profundis
Date:April 8th, 2021 - 08:49 pm
(Link)
ir vajadzīga liela drosme, vai iedomība, vai lasītneprasme, vai nepietiekamas zināšanas, lai apgalvotu, ka es apvainoju Kristus baznīcu. vai arī, lai apgalvotu, kur tā ir, vai kura tā ir, vai kuri tajā ir un kuri nav. un pat lai apgalvotu, ka Tu tajā esi, vai runā tās vārdā. jo tas ir kaut kas, par ko mēs varam vienīgi cerēt un lūgt, un ar to tev arī vairāk novēlu nodarboties, jo pārmaiņas sirdī būs ļoti manāmas.
From:[info]saka_taisniibu2
Date:April 8th, 2021 - 10:52 pm
(Link)
nu sorij, es neesmu vainīgs, ka Dieva Dēls pats konsekventi saka, kas un kāda ir viņa baznīca, kas tai pieder, kuri tai pieder tikai vārda pēc un kuri tai nepieder vispār un ir pret to. varu uzsvērt vēlreiz - tie nav kaut kādi Slikto Institucionalizēto Cilvēku sadomājumi, bet gan paša Jēzus vārdi, kuri novelk skaidru un asu robežškirtni starp patiesību un meliem, starp piederību Dieva tautai un piederību pasaulei. dīvaini izlikties, ka Dievs šīs lietas nav skaidri un publiski atklājis. apgalvot, ka Kristus draudzes robežas ir "neskaidras" principā nozīmē apvainot Kristus baznīcu, ka tā ir kaut kāda kantiski nesasniedzama un nepamanāma vienība, kuru mēs pasaulē nemaz nevaram saskatīt. bet baznīca ir redzama un miesiska, un publiska, tāpat kā Jēzus bija redzams un taustāms, miesisks un publisks. baznīca nav kāds terapeitisku risinājumu klubiņš vai anabaptistu nopūtu stūris. Elizeja ir antibaznīca, kas daudzas patiesību meklējošas dvēseles ved dūksnājā, un nevajag izlikties, ka tā nav. kā es to zinu? Jēzus un viņa apustuļi paši to saka. ne jau es.
[User Picture]
From:[info]de_profundis
Date:April 8th, 2021 - 08:24 pm
(Link)
es Tev devu iespēju parunāt par mīlestības vs. naida vēstījumu līdzsvaru. varam protams izlikties, ka "vaiba" nav, ka nav emocionāli nepatīkamā lauka, ko rada vainošana un grēcinieku meklēšana, ka sajūtas nav īstas, ka leģitīms ir tikai tas, ko raksta uz papīra? mani neinteresē politiski vai teoloģiski cīniņi, jo tas viss pieder 3D realitātei, prāta realitātei, kurā uzkrājot noteiktu garīgas pieredzes un prakses bagāžu, vairs nav interesanti uzturēties.
From:[info]saka_taisniibu2
Date:April 8th, 2021 - 10:41 pm
(Link)
neredzu baznīcā naida vēstījumus, drīzāk pēdējo atlikušo veselā saprāta un īstas mīlestības bastionu, kurā mīlestības vārdu lieto nopietni un pēc būtības, un kristīgi, kas, protams, ir diametrāli pretēji tam, kā pasaule saprot šo vārdu. izlikties var visu ko, bet ja izliekas, ka nepastāv Dieva spriedums un ka grēks ir tikai kaut kādas pasakas un džadžmentāls sliktais vārds ar sliktiem "vaibiem", tad ar šādu izlikšanos var sev nozagt pilnu garīgās realitātes ainu. jebšu nav iespējams vispār saprast, ko Jēzus saka, ka grēku un tiesu, un likumu neuztver nopietni. ja tevi neinteresē politiski un teoloģiski cīniņi, tad kāpēc tu ar to visu laiku nodarbojies?
[User Picture]
From:[info]de_profundis
Date:April 8th, 2021 - 11:45 pm
(Link)
Jēzus varbūt ir arī kaut ko teicis par konfesijām un tādām lietām? nekļūsti, lūdzu, smieklīgs. es saprotu, ka Tu vēlies, lai šo pasauli varētu saprast, bet Tu ķeries pie nepareizajiem bastioniem. prātā nav pestīšanas un no uzvarēšanas strīdā tu nekļūsi laimīgāks.