{ scrollbar-3dlight-color: black; scrollbar-arrow-color: red; scrollbar-base-color:; scrollbar-darkshadow-color: blacks; scrollbar-face-color: black; scrollbar-highlight-color: white; scrollbar-shadow-color: red; } } ?style=mine - Kas notiek Eiropā? - Lisabonas līgums
?style=mine - Kas notiek Eiropā? - Lisabonas līgums [jaunākie raksti|arhīvs|draugi|pa mani]
?style=mine

[ pa mani | sc userinfo ]
[ arhīvs | journal archive ]

Links
[Vietas, kuras ir vērts apmeklēt| The Gay Adventures Of Burnt Face Man Urlas Chuurch of Apathy Zergiem.lv ]

Kas notiek Eiropā? - Lisabonas līgums [15. Jun 2008|17:52]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
saiteMan ir ko teikt

Comments:
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:15. Jūnijs 2008 - 17:56
(Link)
Kaut arī apzinos, kāda veida polemiku varētu atklāt šāds jautājums, tomēr - tieši kas ir eksplicīti peļams idejā par "Eiropas valsti" vai, nedaudz izplūstot fantāzijā, "Pasaules valsti"?
[User Picture]
From:[info]darkans
Date:15. Jūnijs 2008 - 18:50
(Link)
eksplicīti - varas centralizācija un globalizācija. Savukārt "Pasaules valsts" nozīmētu demokrātijas beigas un globālu verdzību.
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:15. Jūnijs 2008 - 19:00
(Link)
Globalizācija tiklab var (mēs šeit vispāri nodarbojamies ar teoretizēšanu, līdz ar to pieļaujami ir arī no pašreizējās situācijas visai tāli modeļi) novest arī pie pakāpeniskas varas struktūru deģenerēšanās, vienotai, vispasaules valdībai nespējot funkcionāli aptvert visu apdzīvoto pasauli, kas, tikai pa citu ceļu, ar laiku varētu novest nevis pie globālas verdzības, bet gan pie globāla varas zuduma, "Pasaules valstij" brūkot no tās izplestajām malām.
[User Picture]
From:[info]darkans
Date:15. Jūnijs 2008 - 19:22
(Link)
Neredzu iemeslus globālas varas izjukšanai. Jo globāla var nozīmē pilnīgu naudas un informācijas aprites kontroli. Šādai sistēmai nav iemesla sabrukt bez ārēja spiediena.
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:15. Jūnijs 2008 - 19:24
(Link)
Gar globālas varas ietekmes sfēras malām ar laiku, visai iespējams, sāktu rasties un izplesties arvien plašākas pretvaras "plaisas" dažādu anarhistisku, revolucionāru un tamlīdzīgu kustību rezultātā. Un, jo plašāk izplesta kontrole, jo grūtāk to noturēt stabilu visos tās punktos, regardless of the invested forces.