hipopotama pieraksti

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Jūtu, kā pamazām pielavās un, asti luncinot, apkārt maisās iepriekšējās grūtniecības "slimība" - grūti piespiesties (!) lasīt, paņemt grāmatu rokās un vienkārši tā palasīt. Bet šoreiz neļaušos, izcīnīšu cauri.
  • vai tad tā nav, ka ar bērnu, gaidīšanas laikā, "dalās gudrībā"?
    mana draudzene bija tā kā drusku stulbāka palikusi uz to laiku :)
    • Ir jau, ir. Tāpēc arī jāpiespiežas, citādi galīgi var saprātu zaudēt.
    • smieklīgākais ir tas, ka patiesībā notiek tieši pretējs process - viņa nevis dalās gudrībā, bet gudrība vairojas -- ar katra bērna gaidīšanu smadzenes aug. pie 7 bērniem laikam bija limits, kur šis process tā kā pieklust.

      pētījumi jau labu laiku atspēko agrāko pārpratumu, ka pēc dzimšanas jaunas nervu šūnas vairs nerodas. tās rodas, turklāt ar joni! kļūstot par vecākiem, pieaugušiem indivīdiem ievērojami pārstrukturizējas un pieaug smadzeņu šūnas. sievietēm notiek dramatiskas izmaiņas smadzeņu apgabalā, kas atbild par kaušanos un seksu, un krietni palielinās opioīdu receptoru skaits, ļaujot dabīgā ceļā apreibināties no pašas saražotajiem opioīdiem gan grūtniecības, gan zīdīšanas laikā.

      • o, interesants fakts, bet tas acīmredzot pēc dzemdībām.
        pašā grūtniecības laikā draudzene bija mazāk attapīga un uztvere vienkāršojās, kas par laimi ar laiku atgriezās.
        mani novērojumi.
      • Hoho, labi šo zināt. Pēc dzemdībām jau ir ok, bet gr. laikā man ir grūtāk saņemties. Es pieņemu, ka tas ir vienkārši nogurums.
Powered by Sviesta Ciba