dardenne

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
12:50: Moralite
Protams, ka jēdzieniem "morāle", "ētika" un "amorāls" ir zinātniskās definīcijas, kuras 1) man slinkums meklēt 2) man šķiet, ka personīgās šo jēdzienu definīcijas vislabāk un patiesāk definē katra lietotāja personība.
 Piemēram, man.
Man ciniskā "Rīgas Laika" intervija Ar Šleseru par skaistumu, kas nāk no iekšām, nešķiet amorāla, savukārt pēdējā "Ievas" sirsnīgā patērzēšana ar Lembergu, kas sākas ar žurnālistes steitmentu, ka "no visas redakcijas gods intervēt Lembergu tika man"- pilnīgi amorāla. Tas, kas notiek publiskajā telpā ar Kombuļu Inesi, jau vispār pārsniedz jebkuras saprāta un civilizācijas robežas, viņas "intervētāji" sāk atgādināt mērkaķu baru, kurš sacenšas par to, kurš no meitenes izvilinās pēc iespējas intīmāku dumjību, ko steigšus ielikt mango-šmango, twitterī, you tubē vai citādi palaist apritē.Savukārt Liepnieks sieviešu žurnālā tikko nodemonstrēja intelektuālu vingrojumu ( un savu) kompleksu blondai dziedātājai un klubiņa īpašniecei. Kam tas bija vajadzīgs - viņam vai žurnālam, man ideju nav. Tak ne jau babuļu žurnāla lasītājām.Nāk tik prātā Harija Ozola viedie vārdi, "ka neviens manu godu un cieņu aizskart nevar, izņemot mani pašu". Tāda lūk, morāle, intervējamie un intervētāji.

Comments

[User Picture]
From:[info]felipe
Date:8. Janvāris 2011 - 13:11
(Link)
Šie cilvēki jāglauda tikai pa spalvai un intervētājam jāpiemērojas intervējamo līmenim, lai tikai kaut kā neaizskartu viņus ar savu intelektuālo bagāžu?
[User Picture]
From:[info]dardenne
Date:8. Janvāris 2011 - 13:22
(Link)
Nelaudīt pa spalvai politķi es redzu iemeslu. Iznesties uz dziedātājas rēķina sieviešu žurnālā - vnk neredzu. Izņemot personīgos kompleksus.
[User Picture]
From:[info]dardenne
Date:8. Janvāris 2011 - 13:24
(Link)
Analizēt Ellas vai citas dīvas muzikālās kvalitātes - lūdzu, ja esi uz to spējīgs. Viņas intelektuālā bagāža ir viņas personīgā lieta.
[User Picture]
From:[info]felipe
Date:8. Janvāris 2011 - 13:38
(Link)
Iespējams mūzikas kvalitātes izriet no intelektuālās bagāžas.
[User Picture]
From:[info]dardenne
Date:8. Janvāris 2011 - 14:07
(Link)
Pilnīgi iespējams. Bet 1) tās profesionāli "izčakarēt" nav pa spēkam "vidējam intelektuālim", vai ne? 2) Ja man kā milzu sensāciju cenšas pasniegt, ka dziedātāja vakaros nelasa Kantu, bet Stīlu, man ir tikai vien jautājums: Nu un?
[User Picture]
From:[info]felipe
Date:8. Janvāris 2011 - 14:30
(Link)
Ok. Tad jautājums ir par to kas interesē tev vai jebkuram citam lasītājam. Man ir interesanti uzzināt ko konkrētais cilvēks lasa, jo tādējādi varu par viņu kaut ko uzzināt (kas laikam ir tas, kas man liek lasīt intervijas). Drīzāk neinteresanti ir tas, ka viņu pašu mēģina pasniegt kā sensāciju.

Man gan varbūt vajadzēja pieminēt, ka es neesmu lasījis konkrēto interviju ar Ellu un neesmu arī dzirdējis interviju ar KInesi, bet es esmu informēts par šīm personām un apmēram varu nojaust viņu intelektuālo līmeni.
[User Picture]
From:[info]juris_tilts
Date:8. Janvāris 2011 - 14:39
(Link)
Jā, Tev arī liekas forši ielikt profila lapā bildi ar ledū iesalušu lapsu, man tas liekas stulbi, citiem patīk kārtīgi (ar visiem linkiem, protams) izrēkties par to, kā K.Inese publiski, pati to neapzinoties, pazemo sevi un cilvēkus sev apkārt, man tas liekas pretīgi un skumji. Cilvēki ir dažādi.
[User Picture]
From:[info]felipe
Date:8. Janvāris 2011 - 14:51
(Link)
Piekrītu, bet vai mēs varam vnk visam atmest ar roku, pasakot: "Cilvēki ir dažādi!" ? Vai tomēr šad un tad ir vērts kaut ko apskatīt no dažādiem aspektiem pirms izdarīt secinājumus uz kuriem balstīt savu viedokli un nevērtēt lietas mums apkārt pēc kritērijiem patīk/nepatīk.
[User Picture]
From:[info]juris_tilts
Date:8. Janvāris 2011 - 15:00
(Link)
Šad tad ir vērts, bet, paskatoties uz Tavu lietotājbildi un profilu, šķiet, ka būtu ļoti bezjēdzīgi ar Tevi diskutēt par to, kas ir vai nav amorāls.
Tam, ka Liepnieks ir izvēlējies acīmredzami intelektuāli vājāku "pretinieku" intervijā, iznesies tur, tad vēl parēcis Tviterī, manuprāt, nav īsti sakara ar to, ka intervējamais ir "jāglauda tikai pa spalvai", un tas no manas puses nav nekāds patīk-nepatīk kritērijs, tāpat kā par tām Tavām bildēm.
Powered by Sviesta Ciba