(bez virsraksta)

« previous entry | next entry »
Mar. 4., 2013 | 09:29 pm

Salīdzinājumam ar kādas personas ne tik senu ierakstu. Izrādās, ka vidējais statistiskais cilvēks uzskata, ka viņa inteliģence ir virs vidējā inteliģences līmeņa. Tāpat arī viņš uzskata, ka ir izskatīgāks par vidusmēru. Es arī neesmu nekad dzirdējis, ka kāds teiktu, ka viņa IQ ir vidējs. Parasti konkrētā cilvēka IQ ir "nedaudz virs vidējā". Ir viena grupa, kas uz šāda tipa jautājumiem gan atbild samērā precīzi. Respektīvi, esi ar vidēju vai zemu IQ un tā arī pasaki. Tie ir ar depresiju sirgstošie.

Link | ir doma | Add to Memories


Comments {4}

Silverflame

(bez virsraksta)

from: [info]simri
date: Mar. 5., 2013 - 12:16 am
Link

Es, starp citu, ne par IQ, bet par datorzinaatnju prasmeem un zinaashanaam (ja tas vispaar bija par to). Par IQ nenjemos spriest, jo nav pamata, uz ko shaados spriedumos balstiities.

Atbildēt | Diskusija


chrono

(bez virsraksta)

from: [info]chrono
date: Mar. 5., 2013 - 10:12 am
Link

Nebija gan par to. Bet tev IQ, pārmaiņas pēc, arī varētu būt "virs vidējā".

Atbildēt | Iepriekšējais


tethys_

(bez virsraksta)

from: [info]tethys_
date: Mar. 5., 2013 - 01:49 pm
Link

Nu, man IQ noteikti ir zem vidējā, tiesa, es šos testiņus ne pārāk augstu vērtēju. Tie pārbauda matemātisko intelektu, taču lingvistiskais man ir visai augsts. Matemātiskā man nav gandrīz vispār :D
Taču es tiešām uzskatu, ka mans izskats ir virs vidējā, ko tu padarīsi, laikam jau depresija nav tik spēcīga :D

Atbildēt | Diskusija


chrono

(bez virsraksta)

from: [info]chrono
date: Mar. 5., 2013 - 05:07 pm
Link

Ir dažādi veidi kā novērtēt inteliģenci un ne visi tie ir balstīti matemātiskā intelekta pārbaudē. Nav gan nekāds brīnums, ka matemātiskās spējas daudzi tiecas uzskatīt par labu inteliģences rādītāju. Bet, piemēram, "Working memory", testi, lai gan sevī ietver vienkāršas aritmētiskas darbības, pārbauda spēju paturēt atmiņā un operēt ar dažādām savā starpā nesaistītām lietām.

Atbildēt | Iepriekšējais