brookings - integrācija [entries|archive|friends|userinfo]
brookings

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

integrācija [May. 10th, 2012|09:39 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]chaj
Date:May 10th, 2012 - 03:52 pm
(Link)
Jau skaidrs, ka nesapelnīs. Pie tagadējās dzimstības drīz vien vidējais vecums sabiedrībā būs gadi piecdesmit. Un puse iezīvotāju - pensionāri!

Un domāju labot kaut-ko var (ja vēl var) - ar dāsniem pabalstiem un nodokļu atvieglojumiem vecākiem, kas audzina bērnus.

Nu un bezbērnu nodokli, protams. Gribi ar moci vizināties līdz 40 gadiem - maksā ragā!
[User Picture]
From:[info]brookings
Date:May 10th, 2012 - 04:01 pm
(Link)
hell yeah!
[User Picture]
From:[info]mazeltov
Date:May 10th, 2012 - 04:27 pm
(Link)
Starp citu, es kā reiz esmu par to, lai būtu šis bezbērnu nodoklis - lai man ir iespēja iemaksāt piķi konkretā maisā, bet ar noteikumu, ka šo naudu neiebāž kopējā soc. budžeta katlā un izdala dažādos pabalstos, bet šo naudu glabā un izmaksā vientuļajiem bezbērnu pensionāriem.
Un visu, kas iemaksāts bezbērnu nodoklī, cilvēks zaudē, kad kļūst par vecāku.
Tā kā - man nav pilnīgi nekas pret to, lai vecākiem tiek visādi atvieglojumi un piķa pelnītājiem bez bērniem tiek piekabināts extra nodoklis,bet man ir dusmas uz tiem, kur ņem un sadzemdē x bērnus, bet par kādiem līdzekļiem sev un bērniem maslova piramīdas pamatu nodrošināt, par to nedomā. Nu jābūt taču kaut kādam risk assesment prātā. Kaut ko dirst par tēmu - eh, man 8 bērni, valsts nepalīdz, viss ir slikti, tāpēc vienu rēķinu maksāšu,bet citu ne, kamēr citi cilvēki tomēr spēj to izdarīt (arī tādi, kuriem ir bērni) - nu kamõn, tad dari kaut ko nevis uzprasies uz žēlošanu.
[User Picture]
From:[info]brookings
Date:May 10th, 2012 - 04:46 pm
(Link)
Faktiski gan man, gan daudz paziņām, kam ir berni un atrodas šajā situācijā (pēc gada, kad vairs nav pabalsta, bet bērni pat nemāk staigāt) patlaban ir diezgan grūti - un jā esam spiesti džonglēt reķinus (kuri nepazudīs, starp citu), tad gribot vai negribot, mēs īsti nevaram izvairīties no tā. Visi ši cilvēki (es te par paziņām) ir apnēmigi (nu labi: ir viens izņemums) un 'dara kaut ko', bet ko, ... tā ir situācija. Un neredzu to tavu strawman piemēru ('eh, man 8 bērni, valsts nepalīdz, viss ir slikti, tāpēc vienu rēķinu maksāšu,bet citu ne) starp viņiem.

Arī grib piebilst, ka te nerunāju par izvairīšanas no nodokļiem.

Nezinu - gribu tevi saprast - patlaban man ir sajuta, ka laikam esi jauna un bez lielas pieredzes, bet varbūt tas nav godīgs no manas puses.