brookings - The indoctrination is complete [entries|archive|friends|userinfo]
brookings

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

The indoctrination is complete [Nov. 28th, 2016|03:39 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
From:[info]krishjaanis
Date:November 28th, 2016 - 06:51 pm
(Link)
Cik redzēts, vēl bez reliģijām, tev ir papildus problēmas arī ar "tautu", "nacionālismu", arī "dzimtes" jautājumos tu kūrē vai savulaik esi kūrējusi nu jau bēdīgi slaveno un par cibas iekšējo arhetipu kļuvušo "hanna_beedz" utml, vārdu sakot, tev parasti ir problēmas ar visām tām lietām, kas oponentiem ģimenes līdzību dēļ liek tevi ierakstīt progresiīvistu-liberastu-sociālistu-kreiso nometnē, proti, cilvēki redz, ka tavas opozīcijas vai kritikas sasaucas ar noteiktu trendu, jau esošu priekšstatu un jābūtību kopu.

Šmits raksta, ka visi politiskie koncepti ir p o l e m i s k i koncepti, proti, tie vienmēr ir pretstāves pārī.

Lai gan ir viegli, ne, "es jau neko" stilā norobežoties no kādas konkrētas idejas vai set of beliefs/pārliecības, lai šādi izvairītos no atbildības par to. viegli dzīvot tādā neizvēles modā (lai gan visi labi zinām, ka izvēles patiesībā tiek izdarītas). Jo, ja tu nemelo, ja tava motivācija tiešām ir "let ME be", tad visas tavas polārās opozīcijas būtībā balstās solipsismā un nihilismā.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:November 28th, 2016 - 07:00 pm
(Link)
"problēmas"? hmm, ne īsti, man ir tautība, valstspiederība, kurai esmu lojāla, tāpat man nesatrauc citu cilvēku dažādās seksuālas preferences, dzīves un sadzīves savstarpējie iekārtojumi, man patīk, kad cilvēki, tajā skaitā sievietes, var brīvi realizēt sevi pēc saviem ieskatiem u.t.t., u.t.jp. Man mans dzīves veids un pasaules skatījums nebūt nerada ciešanas, apgrūtinājumu, vientulības lēkmes etc. Tas, kas man rada problēmas ir, ka mana piederība, lojalitāte etc. tiek apšaubīta vai pat noliegta, balstoties marķieros, kas pēc maniem ieskatiem ir sašaurināti. Ja būt par latvieti nozīmē nicināt citas tautas un es citas tautas automātiski nenicinu, tad sanāk, ka neesmu latviete vai īsta latviete, kā arī automātiski tiek pieņemts, ka skrienu sagaidīt tankistus ar sarkanām neļķēm, lūk, šādas lietas man tiešām rada problēmas un vēlmi distancēties. Tas, ka es - unpy vārdiem runājot - "vēroju", kā rodas vai notiek kāds šāds šaurāks vai plašāks merķieru likšanas un robežu vilkšanas process, nepadara mani par aktīvas pozīcijas īpašnieci, aktīvā pozīcija ir marķieru licējiem un robežu vilcējiem.

Tieši tas ir redzams hannā. ir cilvēki, kuriem rada problēmas, ka ir vieta, kur tiek piefiksēti izsacījumi, taču šiem cilvēkiem nerada problēmas izsacījumu saturs. Man tas šķiet ironiski un ļoti simptomātiski.