Ko dara ar melno kardamonu reālajā dzīvē? Es izlasīju, ko ar to dara visādi gara un citādi aristokrāti, tāpēc esmu teorijā stipra, bet ko pieklājīgu, vēlams kulināru, ar to varētu darīt es?
Atradu mājās pusburku ar šādu. Man liekas, papus reiz tādu nopirka aiz pārskatīšanās, vajadzēja zaļo.
Smaržo tā kā pēc žāvētām plūmēm. Tas ir viss, ko pagaidām varu pateikt par melnā kardamona organoleptiskajām īpašībām.
Atradu mājās pusburku ar šādu. Man liekas, papus reiz tādu nopirka aiz pārskatīšanās, vajadzēja zaļo.
Smaržo tā kā pēc žāvētām plūmēm. Tas ir viss, ko pagaidām varu pateikt par melnā kardamona organoleptiskajām īpašībām.
Melnā kardamona pākstis var izmantot marinādēs, mērcēs, zupās, biezzupās, pie sautējumiem. Indijā to lieto pākšaugu un rīsu ēdienos, Ķīnā – pie sautētas gaļas.
http://www.la.lv/kuros-edienos-iede