Božena Chodunska

Tā nu 'viš i...

Name
Božena Chodunska

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Sēnes laikam šogad vairs nesanāks lasīt, tālabad pastāstīšu kā gadījās izgājšgad, kad ar Stratēģisko Partneri bijām aizbraukuši uz vienu īso sēnēs tepat Pierīgā.
Klimstu, tātad, vienatnē pa mežu kā Sniegbaltīte, meditēju uz mušmirēm, trallinu mazu dziesmiņu, stirniņas pietek klausīties, putniņi nometas uz pleca. Sēņu grozs kļūst pasmags, kedas slapjas, dodos uz mašīnu, jau pa gabalu redzu, ka Stratēģiskais sarunājas ar kādu tumsnēju bārdainu jaunieti pilsētnieka drāniņās. Abi plātās ar rokām, lokās, kaut ko cilā, mēra. Kā nāku tuvāk, Tumsnējais pieklājīgi palokās un krūmos iekšā gan. Rokā grozs.

Bet bijis lūk kā, kamēr Stratēģiskais lauž bekas, pienāk Tumsnējais un uzrunā angliski, ar akcentu. Viņš esot iebraucējs un gribot sēņot. Bet nevienu sēni nepazīstot. Vai Stratēģiskais pazīstot sēnes? Lūk, Stratēģiskais saka - nāk godājama sieviete, sēņu zinātāja, viņa visu parādīs, pastāstīs. Ne, ne, Tumsnējais saka, viņš labāk nofotogrāfēšot šitās te pašas, ko Stratēģiskais salasījis. Un izvelk aifonu Nr 5. Un fotogrāfē. Un pieklājīgi atvadās un aiziet sēņot.
Es ceru, ka Allāhs viņu kārtīgi pasargāja, un ka viņš tās sēnes bija tikpat kārtīgi sabildējis, citādi itin viegli iegrābties mušmirē zaļajā un nokļūt pie 70 jaunavām, jo tak nevar tā mežā runāt ar svešinieci, kurai pat hidžābs nav aplikts, tā ja!
Powered by Sviesta Ciba