BoRdo -

About  

Previous Entry Feb. 26th, 2010 @ 10:05 am Next Entry
(Tell`me)
From:[info]affair
Date: February 26th, 2010 - 10:20 am
(Link)
man domāt, ka vid nolikumā ir atrunāta datu slepenība, savukārt likuma nezināšana neatbrīvo no atbildības par tā pārkāpšanu.

tikai nepārproti - imho datu publiskošana ir labākais stafs, kas šeit noticis in long time :)
[User Picture Icon]
From:[info]bordo
Date: February 26th, 2010 - 10:25 am
(Link)
Vid nolikums ir vid nolikums. Bet ja tev pie šī nolikuma nav bijusi pieeja un pa taisno aizgāji uz vietu kur atrodas šie faili? Un nolikums vairāk attiecas uz datu neizpaušanu trešajām personām nevis par to vai drīkst ņemt datus ja viņi ir publiskajā internetā? Tādēļ arī minēju ka NEO vienīgais noziegums ir datu pārpublicēšana. Te ju var piesieties pie tevis teiktā (likuma nezināšana neatbrīvo no atbildības)
From:[info]affair
Date: February 26th, 2010 - 10:53 am
(Link)
"pa taisno aizgāji uz vietu..." tipa vid.gov.lv un kliko uz "nokačāt visus datus". come on. spriedelēšana tiesā nedarbosies un tā vai tā viņu izfukās pēc pilnas programmas, kas ir ļoti pareizi, lai cik kruts pamatojums viņa rīcībai nebūtu bijis.
[User Picture Icon]
From:[info]bordo
Date: February 26th, 2010 - 11:21 am
(Link)
Bet tāda iespēja pastāv. :) čalis atrada 7ņus miljonus linku uz katu failu atsevišķi :D
[User Picture Icon]
From:[info]brock
Date: February 26th, 2010 - 01:31 pm
(Link)
jā tikai tas process tomēr nedaudz saistās ar uzlaušanu nevis ar vienkāršu linku klikošanu. Tāpat vien nezinātājs tur nebūtu neko dabūjis. Palasi vairāk infas ko un kā viņi izmantoja.
Protams jautājums vai saukt par zagli vai nē, tas ir uz katra sirdsapziņas, vai viņam ir ko slēpt vai nē. Man nav ko slēpt un tādēļ es pat atļautos viņu nosaukt par varoni, jo viņš ar sō datu publiskošanu atver tautai acis. Daudzi tak notic, ka visur ir notikušas tur nez kādas reformas, ka visiem ir vienlīdzīgi apcirptas algas utt. Tagad vismaz cilvēki redz kā patiesībā ir noticis un cerams arī kas tiks izdarīts lietas labā no attiecīgajām struktūrām. Laigan par pēdējo es ļoti šaubos, jo redzot to, ka viņiem interesē vairāk kas ir NEO nekā kāpēc tur kāds saņem vēl padsmit tūkstošus mēnesī.
[User Picture Icon]
From:[info]bordo
Date: February 26th, 2010 - 01:43 pm
(Link)
Tu domā to botu kurš nodarbojās ar linku ģenerēšanu un vilkšanu?
[User Picture Icon]
From:[info]brock
Date: February 26th, 2010 - 01:46 pm
(Link)
nop, to ka lai tiktu pie datiem, viņie izmantoja loginu kuru viņi nebija tiesīgi izmantot. Tas, ka es uzzinu kādas sistēmas kādu loginu, kas man dod kaut kādas tiesības, bet izrādās nedaudz pamuhļījot kaut ko es tieku pie full access nedod man tiesības nesodītam ņemt visu, kas bija pirms tam man nepieejams. REdz, zadzis viņš nebūtu neko, ja viņš atverot EDS tur ieraudzītu linku kuram klikojot virsū dabūtu datus, bet tā diemžēl nebija.
[User Picture Icon]
From:[info]bordo
Date: February 26th, 2010 - 03:26 pm
(Link)
Need prūf ka tika lauzts kautkas! Un ka tika izmantots DEMO lietotājs!
Ja tas tā ir protams tad saprotu kādēļ viņu par zagli saukā, bet kamēr tas nav pierādīts tikmēr tas nav ētiski un pareizi.
(Tell`me)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba