L'homme · qui · ri


Lūk, Dievs piepisa Nīči.

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
"Es patiešām uzskatu, ka mūsdienu pasaulē ir nepieciešams Dievam dot jaunu definīciju…. Cilvēkam šodien vajadzētu iet pretēju ceļu un teikt ka: tā kā Jēzus ir kāds, kam ir tēvs, tad šis tēvs attiecīgi varētu identificēties ar nabadziņa sāpēm pie krusta, kurš (Jēzus) savukārt spēj identificēties ar mums. Tādējādi saprotot, ka kustība ir pretēja - No Dieva uz Jēzu un pēc tam no Jēzus pie mums. Tāpēc, ja dieva gribai ir jānotiek, un taisnīgumam jābūt pilnīgam, tad mēs esam tie, kam tas būtu jāpiekopj un jāiesaka. Dievs ir atteicies no savām tiesībām valdīt par labu savam dēlam un tādējādi arī par labu mums. Vairs nepastāv kāda debesu iedota garantija vai visaptveroša vara; pastāv tikai tāda dieva valstība, kas tiek veicināta no mūsu puses un mūsu starpā. Ja tā netiek veicināta, nekā nav."
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
[User Picture]
On January 28th, 2010, 11:36 pm, [info]marule commented:
Ārprātīgi labs virsraksts!!!!
[User Picture]
On January 28th, 2010, 11:42 pm, [info]bmc replied:
Tnx!
I like u too
* * *
[User Picture]
On January 29th, 2010, 03:10 am, [info]labils commented:
neesu teologs bet
no kristieshu skatu punkta, dievs radiija visu tai skaitaa cilveeku saskanjaa ar dievishkjo plaanu, un viss kas ar mums notiek ir sen jau saplaanots un mums tur nav iipashas iespeejas ko groziit.
taatad kas attiecas uz cilveeku dievishkjais plaans liidz shim briidim:
radiija cilveeku eedenes daarzaa ar jau implanteetu greeku, tad par greekoshanu izmeta no eedenes un nolaadeeja visu cilveeka dzimumu. par greekiem pamatiigi sodija un vispaar uzvedaas kaa taads tiraans, tip sarakstiija 10 baushljus kuriem jaaseko aklli un bez ierunaam lai nonaaktu dieva muuzhiigaa aizgaadiibaa. veelaak apzheelojaas un apaugljoja cilveeku sievieti un reproduceeja sevi uz zemes un tad ljaava sevi nogalinaak kaa greeka izpirkshanu. un tagad tu apgalvo ka dievs ir atteicies no tiesiibaam valdiit un atstaajis prieku radiit dieva valstiibu pashiem. like WTF??? kas pie velna tas par dievishkjo plaanu? tjip tad kad visiem noteikumi pa lielam skaidri, vinjsh njem un maina noteikumus.
man shitaa nepatiik, ta es labaak esu hinduists, tur vism peedeejos 5000 gadus tie pashi noteikumi un neviens no triis ar pus milj dieviem negrasaas tos maniit.
[User Picture]
On January 29th, 2010, 08:37 am, [info]brr replied:
kristietības pamats tāds ir bijis vienmēr, cilvēku atbildības trūkums to ir ieģērbis citās drānās. Kā jau ar jebkuru ticību.
[User Picture]
On January 29th, 2010, 08:38 am, [info]brr replied:
Pardon, reliģiju.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry