blond

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
20:57: biešu zupa
Stiprā liellopa (vai liellopa mēles) buljonā ar rupju rīvi ierīvē vārītas bietes, pievieno mazliet ķiploka, laima sulas, dažas saldētas laima lapas (ja nav - var likt drusku laima miziņas), mazu kriksīti malta koriandra un pavisam drusku čilli pulvera (tas svaiga ingvera vietā, kura nebija mājās). Uzvāra. Var ēst ar krējumu vai bez. Atkal - kārtējais dievu ēdiens. Spēcinošs arī slimniekiem, tikai pamperi pēc tam būs sarkani.

Tags:

Comments

From:[info]dute
Date:13. Februāris 2012 - 21:08
(Link)
kur var dabūt laima lapas?
[User Picture]
From:[info]blond
Date:13. Februāris 2012 - 21:12
(Link)
kaut kad gemosā bija, saldētas. tās ir ūberkrutas. bet droši vien var lietot arī kaltētas un tādas var nopirkt kaut vai stokmanī.
[User Picture]
From:[info]vilibaldis
Date:13. Februāris 2012 - 21:32
(Link)
izklausas dievīgi!
[User Picture]
From:[info]blond
Date:13. Februāris 2012 - 21:36
(Link)
un nav grūti... visu mūžu ēdām biešu zupu latviešu-klaisko, ar jau nebij slikta, mamma šāva klāt drusku etiķi. bet tad Dominikā dabūjām ar ingvēru un tad sākām eksperimentēt tālāk. tiešām ir lieliski, tikai pārspīlēt arī ar tām garšvielām nevajag, viss uz izjūtu, un lai biete neaiziet otrā plānā:)
[User Picture]
From:[info]kalevala
Date:13. Februāris 2012 - 21:38
(Link)
Izklausās lieliski. Kādu no Taviem iepriekšējiem dievu ēdieniem – fenheļa salātus – es, ņemot vērā mājokļa temperatūras izraisīto vēlmi tikai pēc silta ēdiena, modificēju par siltajiem salātiem, tas ir, gan fenheļa, gan seleriju kātu gabaliņus blanšēju. Arī baigi labi.
[User Picture]
From:[info]blond
Date:13. Februāris 2012 - 21:39
(Link)
fenheli ir baigi labi arī viegli apcept
[User Picture]
From:[info]blond
Date:13. Februāris 2012 - 21:40
(Link)
un, jā, to buljonu, kad vāra, tad riktīgi daudz, pēc tam katru dienu var taisīt citu ātro zupiņu. var buljonu arī glabāt saldētavā.
From:[info]safrans
Date:14. Februāris 2012 - 10:15
(Link)
man ļoti ļoti patīk lasīt kā gatavo
gribas gastranomisku daiļliteratūru, ipaši krievu
ar skābu kāpostu zupu un vodku ar aizdaru
Powered by Sviesta Ciba