blond @ : biešu zupa
Stiprā liellopa (vai liellopa mēles) buljonā ar rupju rīvi ierīvē vārītas bietes, pievieno mazliet ķiploka, laima sulas, dažas saldētas laima lapas (ja nav - var likt drusku laima miziņas), mazu kriksīti malta koriandra un pavisam drusku čilli pulvera (tas svaiga ingvera vietā, kura nebija mājās). Uzvāra. Var ēst ar krējumu vai bez. Atkal - kārtējais dievu ēdiens. Spēcinošs arī slimniekiem, tikai pamperi pēc tam būs sarkani.
Stiprā liellopa (vai liellopa mēles) buljonā ar rupju rīvi ierīvē vārītas bietes, pievieno mazliet ķiploka, laima sulas, dažas saldētas laima lapas (ja nav - var likt drusku laima miziņas), mazu kriksīti malta koriandra un pavisam drusku čilli pulvera (tas svaiga ingvera vietā, kura nebija mājās). Uzvāra. Var ēst ar krējumu vai bez. Atkal - kārtējais dievu ēdiens. Spēcinošs arī slimniekiem, tikai pamperi pēc tam būs sarkani.